Poczytałam jeszcze ustawy, o wydatkach bieżących i majatkowych, o srodkach publicznych, o zadanach statutowych dla Domu Pomocy Społecznej i chyba da się to jakoś wytłumaczyć. Jestem ciekawa co na to wyższe, mądrzejsze głowy.
....własnie lektura UOFO powinna zainspirować do stwierdzenia, że masz problem. Szczególnie po wprowadzeniu tzw. grupowania wydatków, gdyż do wydatków majątkowych zalicza się m.in. paragraf 605 i 606. Wydatki te dotyczą zakupu środka trwałego. Rower rehabilitacyjny to środek trwały.
Jedyne co można zrobić to ..... "ciszej jedziesz dalej zajedziesz" ....bo jest źle. BARDZO ŹLE. I TAK MA WIĘKSZOŚC OPSÓW W POLSCE.
Przecież miałaś pieniądze na wydatki - wystarczyło tylko przeniesienie w planie wydatków z wydatków bieżących na wydatki majątkowe i po sprawie. Ze względu na wartości musi zostać ujęty w ewidencji ŚT a z błędnej klasyfikacji wydatków będziesz się tłumaczyła jak kontrola to wyłapie
Na ostatnim szkoleniu Pani poinformowała mnie że nie mogę z wydatków bieżących przerzucić na majątkowe. My DPS funkcjonujemy z dochodów mieszkańców.
Wiem że zrobiłam źle, ale jak to teraz zaksięgować