procedury

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~ewa

procedury

Post autor: ~ewa »

jak sobie radzicie z odwiedzinami kolegów w placówce, lub wyjsciami indywidualnymi poza placówkę, czy macie opracowane procedury?
~X

Re: procedury

Post autor: ~X »

napisz jaśniej
~Ilona

Post autor: ~Ilona »

Nasza Placówka zakupiła płytę z dokumentacją od jakiejś firmy, Profilaktyki Zdrowia, czy jakoś tam. Wszystkie procedury też tam były, nawet fajnie opracowane.
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

Ilonko, jestem po kontroli, pilnie potrzebuję procedur i dokumentacji z ryzyka. Jak możesz, podeślij mi namiary na tą firmę od której kupiliście dokumentację. Będę wdzięczna!
labuszka2@interia.pl
Kasia
~ewa

Post autor: ~ewa »

pytanie moja zadałam, ponieważ spotkałam się z róznymi formami odwiedzin (rodziny, znajomych) w Domach Dziecka , np. tylko w weekendy, lub np. zostawianie dokumenu tożsamości u wychowawców/dyrektora , czy wpis do księgi wyjść i i wejść , inne np. jedynie za pozwoleniem sądu rodzinnego. Interesuje mnie czy placówki same wypracowują takie regulaminy (procedury) czy są jakieś ogólne wytyczne.
i jak to jest jesli chodzi o samodzielne wyjścia wychowanków,

u nas nawet poszczególne sądy w róznych powiatach inaczej podchodzą do wyjazdów dzieci do domów rodzinnych, jedne wyrazają zgodę na kazdą wizytę dzieci w domu, inne wogóle się tym nie interesują
ODPOWIEDZ