procedury
Re: procedury
Niestety ja też mam z tym problem, ale może ktoś się wypowie kto jest bardziej z tym tematem do przodu
ja dzisiaj dostałam opinię naszego prawnika w tej sprawie pisze że przepisy nowej ustawy o wspieraniu rodzini .... nie określają konieczności zmiany dotychczasowych porozumień. W związku z tym brak podstaw prawnych do tego, żeby je rozwiązać.
ja na tomiast dzisiaj otrzymałam (słowną) opinię od prawnika, że porozumienia obowiazują do 31.12.2011 r., ponieważ przepisy przejściowe nie pozwalaja na ich przedłużenie. Jesem załamana bo mi nie pozwolono przesłać na ich podstawie dotacji na styczeń do ponad 30 powiatów !
jak to nie pozwalają, ja uważam że wrecz przeciwnie, przecież mamy możlwość przez 3 miesiące wypłaty świadczeń po staremu wiec jak najbardziej wypłacic po staremu a potem w zaleznosci jak sie dogadasz z innymi powiatami to zrobisz wyrowania
https://wartowiedziec.org/index.php/pomo ... -zastpczej
Dziewczyny piszcie o tym do ZPP - oni mogą przecież wprowadzić jasny zapis w tej sprawie
Dziewczyny piszcie o tym do ZPP - oni mogą przecież wprowadzić jasny zapis w tej sprawie
Oprócz procedury - Stare tematy przeczytaj również:
przekształcanie rodzin zawodowych w rodzinne domy dziecka
tu zamówicie niebieskie karty i inne druki
zmiany w ustawie
Porozumienia placówki opiekuńczo - wychowawcze
treść projektu zmiany ustawy o wsparciu rodziny i pieczy zastępczej
Budżetówka 2
klienci pomocy społecznej?
Czy macie już jakieś własne druki/decyzje pod kątem nowej ustawy o pieczy zastepczej
aparat do drenażu limfatycznego
turnuss
Jak Centrum Pomocy Rodzinie zniszczyło rodzinę
DOKUMENTY DO ORZECZENIA
od kiedy odmówić kn?
decyzje po 31 marca w sprawie świadczen dla rodzin
domownicy rolnika
Diagnoza w zakresie utworzenia mieszkania chronionego