Przetestowałem wersje demo, rzeczywiście wygenerowanie testowego pliku nie sprawiło mi żadnego problemu.MAR pisze:Ja nie czekałem na mojego dostawcę i poszukałem rozwiązania na swoją rękę… i znalazłem fajne rozwiązanie przygotowane do generowania pliku JPK w Excelu, demo pobrałem z iform.pl Generalnie bardzo proste rozwiązanie, ale nie ma się do czego przyczepić, po prostu kopiujesz dane do odpowiednich kolumn i generujesz JPK. Cena przystępna i wg informacji od Pani z infolinii, mają mieć niebawem promocje 3 miesiące za darmo
MOżesz wpisywać od nowa (prowadzić zwyczajną ewidencję w pliku), możesz również przekopiować z innego źródła, jak chcesz.Marysia_87 pisze:Proszę o informację czy do tych skoroszytów Excel jest możliwość przekopiowania faktur czy muszę wszystko od nowa wpisywać ? Jak póżniej mam przesłać dalej ?
Można tak jak napisał Edward, ale Ci z iform udostępniają instrukcję, jak zaotumatyzować proces pomiędzy FK a ich programem, obsługujący mnie informatyk, powiedział, że nie będzie problemu, używam Symfoni.Marysia_87 pisze:Proszę o informację czy do tych skoroszytów Excel jest możliwość przekopiowania faktur czy muszę wszystko od nowa wpisywać ? Jak póżniej mam przesłać dalej ?
ja pobrałam pliki Excela do generowania JPK z iform.pl, u nich też automatycznie wypełnia się VAT-7, wystarczy Excel.syn.wojny pisze:Ja korzystam z systemu oferowanego przez firmę YUMA. Akurat niedawno umożliwili wdrożenie rozwiązania, które generuje pliki JPK, jest to również dobre rozwiązanie dla organizacji samorządowych, których obejmuje ewidencja VAT. Natomiast generuje deklarację VAT-7 na podstawie pliku JPK Ewidencja VAT. YUMA JPK https://www.yuma.pl/produkty/jpkrozw/ daje możliwość podglądu tego pliku w arkuszu kalkulacyjnym.