Progman rozrachunki - Księgowość

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 06 gru 2016, 22:50

Kilka dni temu dzwonił do mnie Pan z woltersa i powiedział że ta zakładka JPK w finansach jest nievatowska i żeby było to zgodne z wymogami MF trzeba dokupić program Rozrachunki, wiecie coś o tym? Bo już zwatpilam czy to co jest to prawidłowy plik będzie, ktoś miał taki telefon? Koleżanka z sąsiedniego OPS dziś do mnie też dzwoniła w tej sprawie bo też korzysta z finanse DDJ
Ania80

Napisano: 07 gru 2016, 8:58

Ja zakupiłam ten program rozrachunki jeszcze nic nie robię bo dopiero w piątek instalował mi informatyk
jula2

Napisano: 07 gru 2016, 9:24

Jula, z poziomu Rozrachunki jest też możliwość utworzenia JPK?
Ania80

Napisano: 07 gru 2016, 15:11

tak
jula2

Napisano: 07 gru 2016, 15:27

po dzisiejszym szkoleniu nt. VAT stwierdzam, że nie kupuję rozrachunków. Nie mam sprzedaży opodatkowanej, nie będę wystawiać fv . Będę tylko sporządzać rejestr sprzedaży zwolnionej na podstawie przelewów bankowych za usł.opiekuńcze i dps.
Saren

Napisano: 07 gru 2016, 15:31

a do tego uważam , że wystarczy mi generowany na chwile obecną plik JPK z programu
Saren

Napisano: 13 gru 2016, 13:27

jula2, a z jakiego poziomu można generować JPK z rozrachunków bo zainstalowałam sobie wersję DEMO i w ogóle nie widzę JPK
Ania80

Napisano: 16 gru 2016, 15:45

JPK z poziomu programu Finanse to tylko księgi, które w razie kontroli będzie trzeba wysłać do US. natomiast rejestry będą możliwe do wykonania w programie Rozrachunki i JPK też.
Informacja z progmana
sylwi821

Napisano: 17 gru 2016, 17:19

Z tego co ja wiem i po rozmowach z moim skarbnikiem to u nas usługi opiekuńcze DPS-y - wplaty od rodzin nie podlegają VAT nie mylić zwolnione z VAT bo to inna broszka - wysylać będę rejestr sprzedaż zerowy i zerową cząstkową deklarację VAT.Na podstawie wszystkich jednostek to skarbnik gminy będzie sporządzac JPK i wysylać do ministerstwa więc jednostki nie sporządzają JPK. Pozdrawiam :)
EWAII

Napisano: 17 gru 2016, 20:55

U mnie po szkoleniu wyszło że zwroty rodzin za domy pomocy są zw z VAT i trzeba wystawić faktury takie jest stanowisko ministerstwa trzeba pisać o interpretację oni dadzą odp ze zwolnione i trzeba odwołać się do sądu ainistracyjnego i oni dopiero dadzą odp ze nie podlegają vat ponieważ z rodziną podpisujemy umowy A nie wystawiamy decyzji
julia2

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x