popatrzcie w tabelkę, wpisujemy tylko dofinansowanie i wkład własny, na razie nie ma rozbicia na dotację celową i FP. Ministerstwo podzieli samo, tak wyczytałam w ogłoszonym Programie.
to zależy ile wasz asystent dostaje. Jeśli ma brutto na 1/2 etatu mniejsze niż 1.050,00 to liczysz 67% z waszego brutta ale jeśli ma więcej niż 1.050,00 to możesz wnioskować max. o 1.050,00
A ja rozliczałyście 2017 rok w przypadku braku rodzin "za życiem" ? Czy wykorzystałyście dotacje zarówno celową jak i z Funduszu pracy, czy tylko celową 33%. Zdania na ten temat nawet w urzędach wojewódzkim były podzielone. Jedni mówili że jeśli nie ma rodzin "za życiem " to tylko korzystać z dotacji celowej, inni że z obu źródeł. I jak zamierzacie robić to w tym roku. Czy osobny rachunek bankowy na którym Fundusz pracy pozabudzetowo, czy wszystko w budżecie ??. Pozdrawiam
ja rozliczyłam i z funduszu pracy choć nie mieliśmy takich rodzin. A Fundusz pracy mieliśmy wprowadzony do budżetu. Te 1.050,00 możesz rozliczyć bo to już jest 67%
Mój asystent na pół etatu stawka 1456 zł brutto ale 67% liczę od 1050,00
czyli zapotrzebowanie 703,50*12=8442,00 a wkład własny wykazuje tylko 4158,00 ?
Proszę osoby które już to robiły o potwierdzenie ponieważ ja robię to po raz pierwszy . Pozdrawiam
Ja też policzyłam tak jak jaga-1 i gumi.
Wg programu 67% brutta nie może przekroczyć 2100 (na pełny etat). Jeśli nie przekracza to wykazuje się kwotę jaka wyjdzie, a jeśli przekracza to tylko 2100, a reszta to wkład własny.