program signity - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 09 kwie 2021, 8:14

Dzień dobry, proszę o pomoc kto może pracuje na tym programie jeśli chodzi o stypendia. Mam problem nie wiem jak mam zrobić aktualizację dochodów i wystawić decyzję z decyzji, stypendium na drugie półrocze. Ktoś mi pomorze.
zyborka
Stażysta
Od: 15 sty 2021, 11:38
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Napisano: 13 kwie 2021, 7:37

Cóż można to zrobić tak jak w innych świadczeniach [wnioski] --> [wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej] i w polu [typ wniosku] wybrać [zgłoszenie zmiany sytuacji - podstawa do zmiany decyzji]. Jak wprowadzisz wnioskodawcę to winien pociągnąć dane z ostatniego wniosku. Wówczas trzeba nanieść stosowne zmiany. Zwracaj uwagę na okres nauki u dzieci bo może ci potem przyznać na krótszy okres. Jeśli coś nie idzie to twórz decyzję dla wniosku ręcznie.

Ja tam sobie trochę ułatwiam życie i wprowadzam zwyczajnie nowy wniosek i ustawiam tylko okres przyznania tj. okres nauki u dziecka na styczeń - czerwiec. Można też robić [decyzję z decyzji] z poziomu [wszystkich decyzji] ale z tym może być problem jeśli ktoś nie wykorzystał całej kwoty i robione było stwierdzenie wygaśnięcia. Choć teraz chyba mało kto robi faktury w tej pandemii.
MadJack
Awatar użytkownika
Referent
Od: 26 lip 2017, 9:29
Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW

Napisano: 13 kwie 2021, 9:31

Dzięki za informację powoli mi donoszą zmiany i będę musiała przysiąść do tego. Najgorzej bo nie znam programu, mam kilka osób gdzie stypendium będzie tylko do marca bo dochody wzrosły znacznie i przekracza już. Rozumiem, że trzeba będzie zrobić krótszy okres na decyzji. czy w razie problemów mogę być w kontakcie u siebie w gminie nie mam kogo podpytać o program
zyborka
Stażysta
Od: 15 sty 2021, 11:38
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem