Proszę o podpowiedź - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 24 mar 2021, 15:13

Komputer, tablet i laptop. Czy można to rozliczać skoro w uchwale jest tylko mowa o komputerze co 4 lata? I też nie wiem czy jeden komputer na jedno dziecko czy jak? Czy może ten tablet podpiąć jako zakup pomocy szkolnych? Bardzo proszę o podpowiedź bo od niedawna się tym zajmuję i jeszcze nie rozliczałem nic.
GOPS_1234
Referent
Od: 05 mar 2019, 13:12
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...

Napisano: 30 mar 2021, 12:53

skoro mamy zdalne nauczanie od IV klasy wzwyż (młodsze różnie, zdalnie, stacjonarnie, hybrydowo), to zależy ile dzieci w rodzinie, my liczymy dla każdego dziecka po 1 urządzeniu, bo wiadomo że godziny zajęć się nakładają i np. trójka dzieci nie da rady korzystać z 1 komputera czy laptopa. ale jeśli np. w ubr. lub dwa lata temu był kupiony 1 komputer, to w tym roku możemy zaliczyć tylko kolejne 2 szt. ale dla kolejnych dzieci, itd. (u nas w regulaminie komputer/laptop/tablet raz na 3 lata)
matylda
Stażysta
Od: 19 lut 2016, 13:18
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2021, 9:21

Mam jeszcze pytanie odnośnie tego czy każde dziecko w rodzinie powinno być rozliczane osobno? Czy jeżeli wiem z urzędu, że ktoś ma większy zasiłek okresowy czy dodatek mieszkaniowy to powinienem przeliczyć to i sprawdzić jak teraz wygląda dochód i jeżeli ma wpływ na zmniejszenie wysokości stypendium czy na jego wzrost czy tez osoba już się nie kwalifikuje do stypendium to zmieniam decyzję? Sprawdzać co miesiąc zasiłki okresowe itd. czy się nic nie zmieniło?
GOPS_1234
Referent
Od: 05 mar 2019, 13:12
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x