Ja również dostałam taka informacje z UW Świętokrzyskiego, ale mam wątpliwości, za proste by to było. Jak by to było na piśmie to sprawa jasna.lila1111 pisze: 24 lis 2020, 14:11 Dziś rozmawiałam z Panią z UW i ona mnie utwierdziła w informacji, że nie ma żadnych kryteriów co do kwoty jaką możemy z otrzymanej dotacji wykorzystać. Nie jest to uzależnione też od ilości zgłoszonych seniorów. Dotacje otrzymaliśmy za samą gotowość brania udziału w programie. Więc z tego co zrozumiałam możemy wydać całą dotacje z zachowaniem podziału procentowego na dotacje i wkład własny.
Program Wspieraj Seniora 2020 r.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Główna księgowa OPS
- Kontakt:
Re: Program Wspieraj Seniora 2020 r.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Czy można wpisać w koszty promocji artykuły do lokalnych gazet? Ludzie starsi w naszym miasteczku nie wiedzą, że ten program jest u nas realizowany, gazeta by w tym pomogła..
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ks
- Kontakt:
Uważam, że tak. Ale najlepiej upewnić się i przedzwonić do UW z takim pytaniem.Agapbra pisze: 02 gru 2020, 22:44 Czy można wpisać w koszty promocji artykuły do lokalnych gazet? Ludzie starsi w naszym miasteczku nie wiedzą, że ten program jest u nas realizowany, gazeta by w tym pomogła..
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Jak u Was rozkładają się koszty? ile mniej więcej wynoszą dodatki dla pracowników?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
u nas zgłosił się jeden senior, sama nie wiem co robić, czy wypłacać dodatki jeśli tak to w jakiej kwocie? czy oddać wszystko do UW
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
dzwoniłam ministerstwa i otrzymałam odpowiedź że jak najbardziej można wypłacać dodatki. U mnie jest taka sytuacja że nie zgłoszeń przez CASa. Ludzie dzwonią jak się dowiadują że sami mają sobie płacić za te zakupy to rezygnują. Dostałam informacje że nie mamy wpływy na ilość zgłoszeń i wykorzystanie dotacji nie jest uzależnione od ilości zgłoszeń.
Należy tylko dokładnie opisać zakres obowiązków i robić notatki i prowadzić rejestr osób które dzwoniły i badź przychodziły i pytały sie program.
Należy tylko dokładnie opisać zakres obowiązków i robić notatki i prowadzić rejestr osób które dzwoniły i badź przychodziły i pytały sie program.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Lubelski UW stoi na stanowisku (informacja udzielona przez telefon), żeby też zachowac zdrowy rozsadek przy "rozdzielaniu" dodatków, tzn. jezeli np była 1 czy 2 osoby zgłoszone bądź pytające o program to nie można przyznać dodatków po 1000 zł... Więc zastanawiam się jak to jest u Was? Bo z drugiej strony skoro nie ma w umowie jasno sprecyzowane w jakiej wyskosci mają być te dodatki i jaki procent dotacji przezaczyć na ten cel, to mogę rozdysponować wszystkie środki na dodatki bo jest to zgodne z umową...
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
czy dużo w końcu wydalicie na ten program? my rozbiliśmy zakupy dla jednej osoby-rozliczyłam 2 ryzy papieru plus rękawiczki jednorazowe;
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
- Kontakt:
Ja wydałam 37,80 zł na plakaty informacyjne i tyle resztę oddałam
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowa
- Kontakt:
My oddaliśmy wszystko, mięliśmy dwa zgłoszenia (w tym jedną odmowę).
Oprócz Program Wspieraj Seniora 2020 r. - Księgowość przeczytaj również:
Wydatek sfinansowany dochodem
Raport RCA za osobę na wychowawczym
grant Stop Covid 19
wyżywienie dla pracowników przebywających w miejscu pracy w czasie epidemii coronawirusa
PROBLEM z zwrotem faktury
Asystent rodziny
odpłatność za DPS ważne !!!!
asystent rodziny 2020
zakup maseczek innych śr.ochrony "COVID" z r.85153 i 85154
Plan dotacji na 2021
jakie sprawozdanie rb-n powinna złożyć instytucja kultury
Karta Dużej Rodziny
Czy główny księgowy może zajmować się też kadrami i płacami ?
wypłacony zasiłek stały na 30 % do zasiłkobiorcy i 70 % do zolu a zgon
zakup termometru do mierzenia temperatury?
Kooperacje 3D