Cięcia i oszczędności. Jak widać wszystko musi być fasadowe.. A czy zostawią aparat pisowski to jak to? Przecież jest uchwała sanacyjna.

Cięcia i oszczędności. Jak widać wszystko musi być fasadowe.. A czy zostawią aparat pisowski to jak to? Przecież jest uchwała sanacyjna.
Jeżeli dobrze interpretuje projekt do ustawy to koordynacja dalej będzie w kompetencji Wojewody (art. 16) ale rozpatrywanie wniosków w ZUS. Już widzę szczęście i zadowolenie Wnioskujących ze współpracy z ZUS bo zgodnie z zapisami to on prowadzi postępowanie i przekazuje Wojewodom niezbędne informacje.reginaaa pisze:czyli koordynację od czerwca 2022 r. przejmuje ZUS?
Przecież oni muszą automat przeszkolić. Oczywiście piękna sprawa. Dlatego właśnie wrzucili do ZUS. Zrobią to tym co mają, a że sprawy będą leżeć to inna kwestia.
Dokładnie tak. Pełna zgoda. Wszystko ładnie wygląda ładnie na papierze, że niby koordynacja zostaje. Ale jak wiemy tylko w teorii bo będą przyznawać jak leci bez badania czegokolwiek. Mnie bardziej interesuje rozwiązanie kwestii sprawowania opieki nad dzieckiem.bubek pisze: ↑06 lip 2021, 9:10Co do koordynacji to w tym projekcie jest trochę inaczej. Póki co rozdzielono organ właściwy do koordynacji na ZUS (będzie wydawał rozstrzygnięcia i wypłacał pełne kwoty bez względu na pierwszeństwo) i UW (tutaj marginalizacja do wskazywania ewentualnego okresu koordynacji i wymiany informacji z zagranicznymi inst. właściwymi). Jednym słowem jest to etap, aby w ogóle to przenieść do Zusu, ale że dużo zmieniają + tam są już głównie na górze rodziny samych swoich to zostawiają to póki co. Oczywiście też oznacza to redukcję. Zostawiają zasiłki, ale to kwestia czasu, o czym już wszyscy wspominaliśmy...
Otwiera się.Młodypracownik pisze: ↑06 lip 2021, 13:16Otwiera się Wam ten projekt? bo ja niestety nie mogę otworzyć.