Zbiory centralne - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 07 lip 2021, 10:41

Mam pytanie czy przy zweryfikowaniu zbioru wyskakiwała komuś miękka walidacja: Brak adresu poczty elektronicznej wnioskodawcy, gdy wniosek jest składany elektronicznie. Tylko sprawdziłam i te osoby nie składały wniosku elektronicznie i nie wiem jak to poprawić.
ebk
Stażysta
Od: 01 cze 2017, 12:38
Zajmuję się: Pracownik socjalny

Napisano: 07 lip 2021, 11:04

ebk pisze:
07 lip 2021, 10:41
Mam pytanie czy przy zweryfikowaniu zbioru wyskakiwała komuś miękka walidacja: Brak adresu poczty elektronicznej wnioskodawcy, gdy wniosek jest składany elektronicznie. Tylko sprawdziłam i te osoby nie składały wniosku elektronicznie i nie wiem jak to poprawić.

osoby-modyfikuj
jeżeli jest wyrażona zgoda na powiadomienie-kontakt i jest tam adres @, to w adresie e-mail też ma się znaleźć ten sam adres
potem zrób jeszcze raz zbiór i prześlij do cas
powinno być już dobrze
marzenasaw
Referent
Od: 11 wrz 2019, 19:56
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 07 lip 2021, 13:54

Mam taką samą walidację. Sprawdziłam i są to osoby, które złożyły wnioski papierowe i nie wskazały w nich adresu @. Są to osoby, które w poprzednim okresie świadczeniowym składały elektronicznie i tam wskazywały adres @, a także osoby które w tym okresie złożyły elektronicznie pierwszy wniosek a na kolejne dziecko papierowo i również nie wskazały @. Co w takim wypadku? czy również uzupełnić w osobach adres @?
Malgo.83
Praktykant
Od: 22 mar 2021, 22:53
Zajmuję się: ŚW, DS

Napisano: 07 lip 2021, 14:17

Malgo.83 pisze:
07 lip 2021, 13:54
Mam taką samą walidację. Sprawdziłam i są to osoby, które złożyły wnioski papierowe i nie wskazały w nich adresu @. Są to osoby, które w poprzednim okresie świadczeniowym składały elektronicznie i tam wskazywały adres @, a także osoby które w tym okresie złożyły elektronicznie pierwszy wniosek a na kolejne dziecko papierowo i również nie wskazały @. Co w takim wypadku? czy również uzupełnić w osobach adres @?

ja tak zrobiłam, i mam poprawny zbiór
adres @ zaciągany jest z danych osób, a nie z wniosków
marzenasaw
Referent
Od: 11 wrz 2019, 19:56
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 07 lip 2021, 14:53

mam taki sam problem e-maile są wszedzie... pusciłam z miekka walidacja;)
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 08 lip 2021, 11:59

U mnie wyłapało 5 osób z brakiem adresu e-mali. Poprawiłam tzn. wkleiłam do osoby adres, zrobiłam ponownie zbiór i poszło bez błędów i ostrzeżeń.
JoannaS
Stażysta
Od: 14 lut 2017, 12:09
Zajmuję się: FA, CP, DG, SW,

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x