prokuratura - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 06 sie 2014, 18:32

Pisał już ktoś na prokuraturę zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa - za złożenie fałszywego oświadczenia?
We wniosku o zdo facet oświadczył że nie pobiera renty, mam już dokument że pobiera. wyszłam do niego i zadzwoniłam żeby poprawił, ale nie kwapi się. Pisać wezwanie do wyjaśnienia czy od razu pisać do prokuratury?
nora

Napisano: 07 sie 2014, 9:07

najpierw wezwij go i niech zlozy oswiadczenia a pozniej do prokuratury..
Asia89

Napisano: 07 sie 2014, 10:34

ktoś się jeszcze wypowie
nora

Napisano: 07 sie 2014, 10:52

raczej nie bo nikt tego (raczej)nie praktykuje
Dora78

Napisano: 07 sie 2014, 11:07

nikomu się taki cwaniaczek nie uchował?! Masakra! Facet na każdym kroku kłamie, piszę że nie ma renty - ma rente, oświadcza że ma 9 ha ma jeszcze 30 w innych gminach, próbuje ze mnie blondynkę zrobić i bezczelnie mówi "co będzie to będzie"
nora

Napisano: 08 sie 2014, 14:16

nora pisze:nikomu się taki cwaniaczek nie uchował?! Masakra! Facet na każdym kroku kłamie, piszę że nie ma renty - ma rente, oświadcza że ma 9 ha ma jeszcze 30 w innych gminach, próbuje ze mnie blondynkę zrobić i bezczelnie mówi "co będzie to będzie"
No cóż, taka praca - to że będą z Ciebie robić "blondynkę" przysługuje Tobie jak psu buda...
A co do prokuratury to możesz sobie pisać - co chcesz jak nie masz co robić... nie takich fałszywych oświadczeń nie wszczynają... Świadkowie kłamią w postępowaniach karnych - i nic... no jakby sąd okłamali... ale Ciebie...? :D
1111

Napisano: 08 sie 2014, 14:50

nora pisze:Pisał już ktoś na prokuraturę zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa - za złożenie fałszywego oświadczenia?
We wniosku o zdo facet oświadczył że nie pobiera renty, mam już dokument że pobiera. wyszłam do niego i zadzwoniłam żeby poprawił, ale nie kwapi się. Pisać wezwanie do wyjaśnienia czy od razu pisać do prokuratury?
Jak nie chce przyjść to się nie zastanawiaj i wysyłaj.Na wizytę u śledczych Pan z pewnością znajdzie czas.
Na każdym urzędniku ciąży obowiązek sygnalizacji przestępstw i brak Twojej reakcji jest niedopełnieniem obowiązków, za które to Ty odpowiadasz. To czy Prokuratura dokona wszczecia postępowania to już nie Twoje zmartwienie.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x