Prokuratura odesłała moje wnioski - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 20 lut 2018, 13:07

Prokuratura odesłała wszystkie moje wnioski ( dołączyłam do nich zaświadczenie od komornika, decyzję FA, decyzję SR) z pismem przewodnim 1 zdanie o uzupełnienie materiałów poprzez dołączenie informacji o rodzaju, wysokości oraz okresie przyznania świadczeń socjalnych (zapomóg, zasiłków). Ja nie zajmuję się świadczeniami socjalnymi to jak mam to uzupełnić.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 20 lut 2018, 13:12

przekazać pracownikowi socjalnemu
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2018, 13:19

Tylko pracownicy socjalni burzą się, że na jakiej podstawie mają udzielać tych informacji skoro nie przesłali wniosków o udostępnienie danych. Mnie też to trochę dziwi, że oni odesłali moje wnioski o możliwości popełnienia przestępstwa, a nie wystąpili z wnioskami o udostępnienie danych.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 20 lut 2018, 13:25

statystyki im zaburzyłaś.
Jak się pracownicy burzą to wyślij to wszystko w ładnej kopercie z kwiatuszkiem z powrotem do prokuratury z pismem, że ty tylko zawiadamiasz o popełnieniu przestępstwa. Obowiązek zebrania materiału dowodowego ciąży na organach ścigania a nie na tobie. Jak prokuratura chce dane zaświadczenie niech wystąpi z wnioskiem do właściwego organu.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2018, 13:57

Trochę też się wkurzyłam, bo uważam, że powinni zostawić moje wnioski i ewentualnie żądać dodatkowych dokumentów.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x