Prokuratura umorzyła czy wydajecie nową dec. o uznaniu - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 24 sty 2017, 12:09

Decyzja o uznaniu za uchylającego się wydana w 2015r. Prokuratura umorzyła postępowanie. Co robicie w takiej sytuacji? Stosujecie art. 5a ust. 2?, że ta decyzja pozostaje w mocy? Czy piszecie do prokuratury?
Sara123

Napisano: 24 sty 2017, 12:10

deczyja pozostaje w mocy
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 25 sty 2017, 14:42

A inni też tak robią?
Sara123

Napisano: 26 sty 2017, 8:35

a ja po umorzeniu przez prokuraturę robiłam jeszcze raz całą procedurę tj. wszczęcie, dec. o uchylaniu, prokuratura. Dla mnie to jest bez sensu teraz nic nie robić. Mamy przecież prowadzić działania u dłużnika. I jeśli prokuratura umorzyła, dłużnik nie zgłosił się na wywiad, my nie będziemy robić żadnych działań (bo dec w mocy) to nad dłużnikiem nie ma żadnego bata. Ja jeśli prokuratura umorzyła to wszczynam postępowanie, a jeśli nie mam odpowiedzi z prokuratury to piszę pisma że dec o uznaniu w mocy i nie wszczynam postępowania. Zapewne zaraz inni będą krzyczeć, że źle....
Pegii

Napisano: 26 sty 2017, 8:40

też robię tak samo, całą procedurę od nowa.
Gość

Napisano: 26 sty 2017, 8:44

Ale twoja decyzja uchylający dłużnik jest w mocy! Przecież prokuratura umorzyła postępowanie, co nie ma żadnego związku z twoją decyzją!
Inni też tak robią, całą procedurę od nowa?
kikii

Napisano: 26 sty 2017, 9:35

decyzja uznająca dłużnika za uchylającego się pozostaje w mocy, wcześniej prokuratura umorzyła, a obecnie jak nie przyszedł na wywiad sprawdzamy czy płacił ostatnie 6 miesięcy jak nie to piszemy do prokuratury na nowo i już ;)
totko

Napisano: 26 sty 2017, 13:08

A co w przypadku gdzie był wyrok, a dłużnik nadal się nie stawia, nie płaci i decyzja w mocy czy kierujecie ponownie wniosek do prokuratury?
Beata6
Stażysta
Od: 16 kwie 2014, 9:23
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x