dłużnik przysłał pismo iż chce wpłać pieniądze na konto tut ośrodka z pominięciem komornika i prosi o wyrażenie na to zgody. co mu odpisać ?jestem nowa pomocy
to komornik prowadzi postępowanie egzekucyjne nie ty... jeżeli wpłaci coś na konto Ośrodka przekaż tą kwotę do komornika i tyle a jemu informacje, ze winnien wpłacać na konto kancelari komorniczej
nawet o rozłożenie an raty się musi do komornika zwrócić nie do ciebie
nie prawda, żaden przepis nie zabraniał i nie zabrania dokonywania wpłat bezposrednio na konto wierzyciela. księgujesz normalnie wpłaty dłuznika i informujesz o tym komornika, ile na co przeznaczyłaś
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej" Stanisław Lem
legalna 01 pisze:nie prawda, żaden przepis nie zabraniał i nie zabrania dokonywania wpłat bezposrednio na konto wierzyciela. księgujesz normalnie wpłaty dłuznika i informujesz o tym komornika, ile na co przeznaczyłaś
byłam w tygodniu na szkoleniu i było mówione inaczej....
to, że byłas na szkoleniu mnie nie przekonuje - A podał szkolacy podstawę prawną, która mówi, że nie możesz przyjmować wpłat od dłużnika???? Ponieważ to co mówi szkolący nie jest dla nas wyznacznikiem a juz napewno nie masz prawa powoływac sie, że na szkoleniu cos mowili....podstawa prawa to jest Twoj wyznacznik
jak znajde to przesle Ci fragment interpretacji Ministerstwa jaki dostałam w tej sprawie, zresztą był juz poruszany ten temat tutaj.
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej" Stanisław Lem