Prośba - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 16 lut 2015, 13:45

Witam
Pierwszy raz mam zrobić sprawozdanie z zamówień publicznych i powiem szczerze że mam totalny mętlik w głowie. Przeszukałam stosy różnych wyjaśnień itp. i dalej pustka w głowie.
Czy ktoś jest w stanie mi krótko podać co ujmuję w tym sprawozdanie.
Wiem że biorę pod uwagę umowy zawarte w 2014 roku, wydatki na materiały i inne związane z działalnością ośrodka.
Co natomiast z wyżywieniem w szkołach jeżeli to szkoły dokonują postępowań w sprawie wyboru dostawcy, co z zasiłkami celowymi w postaci zakupu opału, leków, itp. oraz z DPS. Proszę o pomoc.
Maja13

Napisano: 16 lut 2015, 14:22

Ja też PILNE to jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bunia1

Napisano: 16 lut 2015, 14:46

Maja13 pisze:Witam
Pierwszy raz mam zrobić sprawozdanie z zamówień publicznych i powiem szczerze że mam totalny mętlik w głowie. Przeszukałam stosy różnych wyjaśnień itp. i dalej pustka w głowie.
Czy ktoś jest w stanie mi krótko podać co ujmuję w tym sprawozdanie.
Wiem że biorę pod uwagę umowy zawarte w 2014 roku, wydatki na materiały i inne związane z działalnością ośrodka.
Co natomiast z wyżywieniem w szkołach jeżeli to szkoły dokonują postępowań w sprawie wyboru dostawcy, co z zasiłkami celowymi w postaci zakupu opału, leków, itp. oraz z DPS. Proszę o pomoc.
umowy na usługi, badania lekarskie, konserwacje
szkolenia
zakupy materiałów, zywnosci dla podopiecznych osrodkow wsparcia
media jak energia, telefony
umowy cywilnoprawne

oplat za gospodarowanie odpadami komunalnymi, oplat urzędowych nie biore

zasilkow celowych tez nie, nie robimy na to przetargow ani rozeznan rynku
Innaa

Napisano: 16 lut 2015, 14:58

Dzięki za odpowiedź,ale nasunęło mi sie jeszcze jedno pytanie. Skoro nie bierzesz zasiłków celowych do sprawozdania, to żywność dla podopiecznych nie jest zasiłkiem celowym? Zakup węgla, leków, książek itp materiałów dla podopiecznych mam uwzględniać czy nie? No i co z wyżywieniem dzieci w szkole, skoro umowy mają zawarte szkoły a nie ośrodek?
Maja13

Napisano: 16 lut 2015, 15:42

a umowy licencyjne albo aktualizacyjne na programy komputerowe (do obsługi św. rodzinnych., alimentów, spraw księgowych)
gumi

Napisano: 16 lut 2015, 15:46

Maja13 pisze:Dzięki za odpowiedź,ale nasunęło mi sie jeszcze jedno pytanie. Skoro nie bierzesz zasiłków celowych do sprawozdania, to żywność dla podopiecznych nie jest zasiłkiem celowym? Zakup węgla, leków, książek itp materiałów dla podopiecznych mam uwzględniać czy nie? No i co z wyżywieniem dzieci w szkole, skoro umowy mają zawarte szkoły a nie ośrodek?
Maja u mnie żywność jest kupowana z par. 4220, w miesiącu wg potrzeb, nie robimy na to rozeznań cenowych, nie jest to też zasiłek celowy

jeśli szkoła ma zawarte umowy, a wy dajecie to pewnie z par. 3110 dożywianie to moim zdaniem nie dajesz
węgiel, leki dla podopioecznych my nei dajemy

Gumi - aktualizacje programów dajemy
Innaa

Napisano: 16 lut 2015, 16:30

dzięki, bo już nie wiedziałam, czy coroczna umowa aktualizacyjna to jest nowa umowa czy na zasadzie aneksu, ale ja tez dam, bo to są nowe umowy
gumi

Napisano: 17 lut 2015, 10:32

a co z polisami za ubezpieczenie sprzętu?
gumi

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x