PROŚBA

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
CHUDZINKA

PROŚBA

Post autor: CHUDZINKA »

uznałam decyzją dłuznika za uchylającego się 21 kwietnia br a 22 kwietnia br wyslalam zapytanie na komende policji czy mieszka na naszym terenie /dluznik oczywiście/ , gdyz zawsze wracaly pisma wyslane do dlużnika z napisem że nie odebral w terminie lub nie zastano
Policja odpisala że jest w Areszcie Śledczym Co ja mam dalej robic Dłużnik niby nie nasz ale jest decyzja uznajaca go ..prosze o pomoc
CHUDZINKA

Re: PROŚBA

a może do Aresztu napisac z zapytaniem od kiedy przebywa ? zanim do organu wlaściwego wierzyciela napiszę że nie jestem owd ? nie wiem co robic prawnie dalej
CHUDZINKA

BBBBBBBBBBBAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRDZOOOO bardzo prosze
CHUDZINKA

HALO NIkt nie umie mi pomóc
CHUDZINKA

A może jjeszcze KTOŚ się ulituje ..nie wiem co dalej robć....
wiolkaaa

Post autor: wiolkaaa »

ustal od kiedy jest w tym areszcie
CHUDZINKA

Dziękuję serdecznie
CHUDZINKA

I co dalej ?
wiolkaaa

Post autor: wiolkaaa »

wtedy zawsze mozesz uchylic decyzje i odpisac ze dluznik jest w areszcie i nie mozesz podjac dzialan itd
olka.w.

Post autor: olka.w. »

ja miałam taki przypadek:
dłużik alim. odebrał wezwania na wywiad nie przyszedł . Wszczęłam postepowanie z urzędu. Przy wytsawieniu decyzji wiedziałam że jest w areszcie śledczym w innym niż moja gmina. napisałam do aresztu śledczego pismo z zapytaniem czy przebywa i do kiedy, aby podłaczyc do teczki dłużnika .Odpowiedzieli mi że tak. wysłałam decyzje o uchylaniu się dłuznika do aresztu śledczego. Jeszcze wniosek do prokuratury musze zrobić i wysłać

Dłuznik sobie poczyta troche korespondencji ode mnie i może to go uświadomi że trzeba płacić alim.
ODPOWIEDZ