Prośba do pracowników PCPR - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 sie 2013, 17:31

Proszę o informacje, jak można z PCPR ubiegać się o dofinansowanie do turnusu rehabilitacyjnego? mam orzeczenie o stopniu \"umiarkowanym\", nigdy nie korzystałam z takiej usługi i nie wiem od czego zacząć i w jakim czasie ubiegać się o taką pomoc, jak to wszystko wygląda, jakie muszę mieć dokumenty, czy to PCPR kieruje na turnus rehabilitacyjny zgodnie ze schorzeniem?
~ewa

Napisano: 29 sie 2013, 18:48

Należy zacząć od tego aby podejść do PCPR i pobrać wniosek (można również pobrać ze strony internetowej) o dofinansowanie uczestnictwa oraz wniosek lekarza o skierowanie na turnus. Pierwszy wypełnia Pani a ten drugi lekarz pierwszego kontaktu. Do wniosku należy dołączyć orzeczenie o stopniu niepełnosprawności. Ponadto PCPR nie kieruje na turnus, jedynie udziela dofinansowania do uczestnictwa na turnusie. Ośrodek wybiera Pani sama ale musi on mieć wpis, że leczy schorzenia, na które ma Pani wydane orzeczenie.
~Roman

Napisano: 30 sie 2013, 11:18

I co dopiero wybieram sobie odpowiednie uzdrowisko jak dostanę parę groszy, czy jak jestem zakfalfikowana na odpowiedni turnus???
~ewa

Napisano: 30 sie 2013, 12:43

trzeba wybrać uzdrowisko zanim zostanie się na turnus zakwalifikowanym :]
~pcpr

Napisano: 04 wrz 2013, 16:18

Nie lepiej wejść na stronę właściwego PCPR i poczytać o zasadach rozpatrywania, przyznawania i realizacji.
~ja

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x