Prosba o pomoc - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 16 lut 2014, 16:13

Witam będąc na wizycie w środowisku spisałam notatkę służbowa z rozmowy z osobami będącymi w tym czasie w domu czyli 93 letnia babcia jej synem oraz prawnuczką która ma 15 lat wszyscy podpisali tą notatkę.Do GOPS wpłynęło pismo ze skargą, że wyłudziłam podpis małoletniej oraz zgłoszono sprawę do Rzecznika Praw Dziecka. (Poprosiłam o podpis tą dziewczynę ze względu na to że już wcześniej były składane przez jej matkę sprawy w sądzie i na policji na moje działania wszystkie umorzone- chciałam mieć czystą sprawę)Moje pytanie brzmi jakie konsekwencje mogę ponieść z tego tytułu czy mieliście takie przypadek kiedyś.Dziekuje
~Gość

Napisano: 16 lut 2014, 16:54

małoletnią poprosiłaś o podpis/poświadczenie Bóg wie czego, ktoś powie nieprawdy ?- pod nieobecność matki, jej opiekuna prawnego?

~emilka

Napisano: 16 lut 2014, 17:14

A cóż w tym złego, skoro podpisała to na pewno czytała i to jeszcze w obecności osób dorosłych a zarazem bliskich. Głowa do góry Gościu.
~bly

Napisano: 16 lut 2014, 19:11

Od 13 roku życia dzieciaki maja ograniczoną zdolność do czynności prawnych , dotyczy to majątku, zarobków, pracy ale skontaktuj się z prawnikiem jak to wygląda względem podpisu na twoim protokole.
Kto napisał donos?
~Wredna

Napisano: 16 lut 2014, 22:14

Donos napisała matka którą prosiłam o spotkanie ale odmówiła w treści notatki nie było nic oprócz podania dnia wizyty obecnych osób oraz oraz tego że 93 latka pozostaje pod opieka i to tyle. Dzięki za wsparcie bly i Wredna :)
~Gość

Napisano: 16 lut 2014, 23:00

Dzieci podpisują swoje legitymacje szkolne, czy inne ich podpisy są nielegalne zapytaj prawnika.
~!

Napisano: 17 lut 2014, 0:41

Z Wikipedii: Oszustwo, wyłudzenie – przestępstwo polegające na doprowadzeniu innej osoby do niekorzystnego rozporządzenia mieniem własnym lub cudzym za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania jej błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej.
~Sceptyczka

Napisano: 17 lut 2014, 15:53

Myślę,że to nie jest żadne przestępstwo- po prostu jego podpis nie ma mocy prawnej
~alina

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x