prosze o odpowiedż - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 03 sty 2014, 12:01

Witam
Mam pytanie czy istnieje możliwość otrzymania pomocy w choćby niewielkiej części dofinansowania do zakupu i montażu okna pcv w wynajętym mieszkaniu
Stare okno nawet nie nie zamykało a mam małe dziecko i bałam sie ze zamarzniemy w zimie
Własciciel mieszkania oznajmił mi ze musze sama sobie poradzic z kosztem okna bo i tak wynajmuje mi za niewielkie pieniądze
Okno juz zamontowane i firma rozłoży mi zapłate na raty ale to i tak dla mnie ogromny wydatek
Słyszałam kiedyś ze ops może przyznać zasiłek celowy na niezbędny remont mieszkania czy to prawda ?
Okno jest dość duże i dlatego drogie ja znalazłam najtańszą firme w miescie
Mam już fakture od firmy
Prosze o pomoc
~Agnieszka

Napisano: 03 sty 2014, 12:04

jasne napisz podanie, wez ze soba fakture, w podaniu opisz sytuacje i zwroc się z tym do OPS
~bim

Napisano: 03 sty 2014, 12:19

Dziekuje za odpowiedz
Nie mogłam czekać z montażem okna bo zanim bym uzbierała na okno pewnie przyszło by już lato a mój synek już zaczął chorowac bo strasznie wiało od tego okna i nic nie dało uszczelnianie szmatami itp

~Agnieszka

Napisano: 03 sty 2014, 12:48

Budynek nie jest własnością to jakim sposobem masz otrzymać na zakup okna ,możesz ubiegać się o pomoc jak masz ciężka sytuacje finansową/na żywność ,odzież,opał itd/ a nie pisać wniosek na okno.
~kasia

Napisano: 03 sty 2014, 13:12

j/w
~j

Napisano: 03 sty 2014, 17:26

Czyli jesli wynajmuje mieszkanie to nie mam co liczyc na pomoc
Mieszkanie komunalne lub socjalne ( gdybym takowe otrzymała)tez nie byłoby moją własnością zanim bym je wykupiła a wiem ze ludzie otrzymują pomoc na pilny remont choć nie są włascicielami
~Agnieszka

Napisano: 03 sty 2014, 17:28

a ja mysle, ze może spróbować poprosić o celówkę. Oczywiście gwarancji nie ma, że tak powiem, ale jak jest akurat kasa w ops to kto wie - wiem jak u nas - jak jest kasa to rozne celowki schodzą, jeżeli sa rzeczywiście dobrze uzasadnione.
~....

Napisano: 03 sty 2014, 19:35

Rozumiem
Wiem ze przede wszystkim ops musi pomóc osobom które nie mają za co kupić chleba
Tylko ze ja nie mam sie do kogo zwrócić o pomoc
Nie prosze o całkowitą zapłate za okno ale choć pare groszy
Na lokal socjalny w najbliższym czasie nie mam co liczyć ich po prostu gmina nie posiada
Mieszkanie które wynajełam jest tanie ale wymaga remontu a ja nie miałam wyboru :(
~Agnieszka

Napisano: 04 sty 2014, 1:34

Składaj wniosek. Jeśli dostaniesz odmowę to się odwołaj do SKO
~.....

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x