Specjalistyczne usługi opiekuńcze a jednorazowa nagroda jubileuszowa płatna co pięć lat - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 03 sty 2014, 10:39

Czy rodzinie ubiegającej się o przyznanie specjalistycznych usług opiekuńczych doliczam do dochodu świadczenie, które (na zaświadczeniu wydanym przez pracodawcę) nazywa się \"jednorazowa nagroda jubileuszowa (płatna co 5 lat)\" - nagroda wynosi netto 4617 złotych.
Będę wdzięczna za pomoc - jeżeli możecie, podajcie podstawę prawną.
Pozdrawiam, Małgorzata.
~Małgorzata

Napisano: 03 sty 2014, 15:03

art. 11 uops
~kt

Napisano: 22 sty 2014, 15:03

nic tam nie ma na ten temat może to inny art.???
~wika

Napisano: 22 sty 2014, 15:11

prosze o podpowiedź. gdzie jest taki zapis??
~wika

Napisano: 22 sty 2014, 15:21

Na wiele pytań nie znajdziesz gotowej odpowiedzi. Zastosowałabym art 11 tak jak sugeruje kt.
~wwz

Napisano: 22 sty 2014, 15:31

osobiście nie pracuje w OPS ale mma chore dziecko i korzystam z usług specjalistycznych. Mój mąż pracuje w służbach mundurowych i dostał w grudniu jednorazową nagrodę czy ta nagroda tez jest wliczana?czy może napisac oświadczenie ?
~wika

Napisano: 22 sty 2014, 15:41

Art. 11. 1. W przypadku stwierdzenia przez pracownika socjalnego marnotrawienia przyznanych świadczeń, ich celowego niszczenia lub korzystania w sposób niezgodny z przeznaczeniem bądź marnotrawienia własnych zasobów finansowych może nastąpić ograniczenie świadczeń, odmowa ich przyznania albo przyznanie pomocy w formie świadczenia niepieniężnego..........????
~wika

Napisano: 28 sty 2014, 20:09

Witam mam pytanie starałam się w swoim ośrodku o specjalistyczne usługi opiekuńcze na dziecko z autyznem otrzymałam odpowiedź iż są w stanie przyznać mi tylko 2 godziny na miesiąc natomiast w zaświadczeniu lekarz napisał 20 godzin tygodniowo jak mogę walczyć o zwiększenie czy tylko pozostaje odwołanie się do kolegium odwoławczego czy może gdzieś indziej proszę o informację
~Magda

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x