Proszę o pomoc
Proszę o pomoc
Witam serdecznie.Mam pytanko. Czy dochód z funduszu alimentacyjnego i świadczeń rodzinnych jest wliczany do dochodu rodziny w świetle przepisow Miejskich Ośrodków Pomocy?Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam
Re: Proszę o pomoc
Zgodnie z Ustawą o pomocy społecznej
te świadczenia traktowane są jako dochód.
Art. 8. [Prawo do świadczeń pieniężnych]
tam co jest dochodem w rozumieniu tej ustawy.
https://www.codziennikprawny.pl/uploaded ... wne/92.pdf
te świadczenia traktowane są jako dochód.
Art. 8. [Prawo do świadczeń pieniężnych]
tam co jest dochodem w rozumieniu tej ustawy.
https://www.codziennikprawny.pl/uploaded ... wne/92.pdf
doje się o moje dzieci są moją zonom o ostatnio dostałem ze sądu ze zabierają je do domu Dziedzicka ale jeszcze nie zabrali mojej zonie iże bardzo źle się dzieje tam dzieci chodzi om głodne i brudne i ze mają zimno mieszka nu ,,a mój starszy syn który mieszka zemną martwi się o nich nie chce jechac osobiście zeby odwiedził ich .
muj adres mejlu .
[email protected]
muj adres mejlu .
[email protected]
oj macica... cnota Ci uderza do głowy? Janku, to są też Twoje dzieci i powinieneś zainteresować się nimi.
Dziękuje za informację.Ciekawe tylko czemu ten sam dochód nie podlega opodatkowaniu:)?Ciekawe co za baranek wymyśla takie przepisy?! Rozumiem więc że prezenty dla dzieci od alimentującego rodzica typu buty,zabawki,podręczniki itd również w myśl tej ustawy też powinny liczyć się do przychodów rodziny?
alimenty dobrowolne, czy też orzeczone sądownie też nie podlegają opodatkowaniu, a są traktowane jako dochód. nie rozumiem twojego zdziwienia.
świadczenia rodzinne to są tak czy inaczej pieniądze, otrzymywane regularnie co miesiąc, dlaczego więc nie miały być wliczane do dochodu?? pomyśl logicznie.
świadczenia rodzinne to są tak czy inaczej pieniądze, otrzymywane regularnie co miesiąc, dlaczego więc nie miały być wliczane do dochodu?? pomyśl logicznie.
Oprócz Proszę o pomoc - HYdE PaRK przeczytaj również:
w sprawie Żoliborza
MOPS Kraków
faktycznie, mam tyle obaw...
dojazd do terenu-macie ryczałt czy bilety??
potrzebuję pomocy materialnej
Cena polityki miłości i najlepszych stosunków z Rosją
CHOĆ JESTEM NA WÓZKU NIE NARZEKAM NA LOS
Poprawność polityczna
do c
prośba o pomoc
ale mnie rozbawił ten artykuł
Groteska
Wyszło szydło z worka
u nas też tak będzie? jak myślicie
dlaczego dziś premier nie pyta o ceny?
Aborcja przymusowa