Proszę o pomoc bo niewiem co robić - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 01 mar 2021, 11:58

Mamz partnerem trójkę dzieci on olewa ważne kwestie dzieci i zostawia mnie z problemami sama ile razy miałam z dziećmi do lekarza mówił że przypilnuje i nie przyjerzdzal tylko jechał do mamusi i cały i się nie odzywał jak miałam z dzieckiem do lekarza musiałam na ostatnią chwilę latwic do poztalych dwujki rodzinę na ostatnią chwilę dzisiaj była taka sytuacja że miałam synowi zawieś skierowanie ważne do lekarza nie pojechałam bo on znów Robił to samo nie przyjechał a mówił że przyjedzie zostawił mnie sama jeszcze ze starsza córka jest chora i nie mam jak jechać a też przez czas epidemi jest jak jest każdy z rodziny jest pracy i NIK nie rzuci wszystkiego czasami mam kto zostać z dziećmi ale są takie sytuacje co naprawdę nie mam miał tyle trazy tłumaczone i nic z tego nie zdaje się sprawy jutro z jest taka sytuacja że mam z młodsza córka na szczepienie a on mówi nie przypilnuje bo dziadka musi na poznań na badania jechać zawieź dla niego zawsze ktoś ważniejszy niż dzieci tumaczyl się tym że niema kogo zawieś ale ja też na jutro nie mam z kim zostawić dzieci będzie moja mama musiała wziąść wolne bo on nie rozumie tego zawsze zostawia mnie w trudnych sytuacjach dzieci nie mogą liczyć na jego pomoc mam pytanie czy mogę do opieki to zgłosić takie sytuacje żeby z nim pogadali i może się by wsytraszyl jak wyglądają takie kosekwencje prawne bo mi nie wierzy i jak to powiedział mi w twarz że ja się boję i go nie zgłoszę mam sms i dowody co pisał w sprawie jutrzejszego szczepienia czy opieka pomoze mi w takiej kwestii niewiem gdzie mam się zgłosić proszę o pomoc jest dużo z jego strony nie odpowiedzialnych sytuacji przecież dobro dzieci się liczy
Kamila1717
Praktykant
Od: 01 mar 2021, 11:44
Zajmuję się: Ochrona osób i mienia

Napisano: 01 mar 2021, 12:07

Dodam że jedna córka ma 9 lat, syn 1.7miesiecy. A najmlodza córka 6 miesięcy i to się zaczęło tak dziać prz urodzeniu trzeciego dziecka
Kamila1717
Praktykant
Od: 01 mar 2021, 11:44
Zajmuję się: Ochrona osób i mienia

Napisano: 01 mar 2021, 13:32

Jak najbardziej zgłosić się do ops. Wskażą pani możliwości postępowania, będą próbować motywować partnera.
Ab alio expectes, alteri quod feceris
malinkka
Referent
Od: 28 gru 2018, 10:20
Zajmuję się: PS

Napisano: 04 mar 2021, 12:35

proszę rozważyć przyznanie Pani rodzinie przez OPS asystenta rodziny
pawel.w
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:22
Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.

Napisano: 08 mar 2021, 12:12

Powiem tak, uczyc się iśc do pracy albowiem tylko tak zabezpieczysz sowoje potrzeby w tym podwyższysz sowoja samoocenę, dziecim bedziesz dawac przyszłość i zarobisz na utrzymanie i rada mojej szefowej "umiesz liczyc licz na siebie". Postąpisz jak uważasz...ale osobiscie radze wynając opiekunkę na godziny w takich przypadkach.
BGWAW
Praktykant
Od: 08 mar 2021, 10:16
Zajmuję się: ps

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x