Prosze o pomoc Elmer i inni

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Re: Prosze o pomoc Elmer i inni

Post autor: Tom. »

oj nie śmiej się, bo nam kilka razy SKO utraty przy zmianie etatu zrobiło :lol:
kawa i ciasto
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kawa i ciasto »

SKO może 8-) dopóki przekazują do ponownego rozpatrzenia :lol:
Iza nie może się bawić w SKO.
Iza1

Post autor: Iza1 »

Jakim pięknym językiem piszesz do nas klienci przychodzą ale my ich nie naśladujemy ale cóż widocznie kawa taka jest raz dobra a raz lura.
Iza1

Iza to oczywiście,że nie SKO ,ale Iza dobrze pisze.
pisz tak dalej i zobaczymy kto ma rację.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

No weź się nie kompromituj. Albo wskaż przepis który wskazuje, że podwyżki należy traktować jako uzysk, albo chociaż orzeczenie sądu, chociaż opinie departamentu w ministerstwie, cokolwiek. Działasz na szkodę swoich klientów niestety.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iza1

ale za to Ty działasz zgodnie z przepisami i jak komuś dochód wzrósł i dobrze zarabia to mu nie wliczasz do dochodu a bierz dochody z 2014 to nie mój ból.
monkaaaa

Post autor: monkaaaa »

Iza1 pisze:ale za to Ty działasz zgodnie z przepisami i jak komuś dochód wzrósł i dobrze zarabia to mu nie wliczasz do dochodu a bierz dochody z 2014 to nie mój ból.
weź się lepiej ogarnij dziewczyno, bo aż ząl czytać co ty wypisujesz... gówno wiesz a jeszcze tu innych obrażasz....
Dorcia82
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Dorcia82 »

ja miałam trochę podobna sytuację facet dostał rentę rodzinną po żonie w niewielkiej wysokości bo miał pole zdał polę dostał część uzupełniającą w związku z przekazaniem gospodarstwa ( w związku z tym , że od września 2015 renty w związku z przekazaniem gopsodastwa są uzyskiem ) doliczyłam tą większą kwotę sko utrzymałao w mocy nic nie pisali o tym bo strona nie zarzuciła mi że doliczam tę większą kwotę tylko to , ze podjęła zatrudnienie.
w moim pomimo że cały czas miała rentę rodzinną uzyskałam jej w związku z przekazaniem gops. Tu cały czas ma rentę rolnicza wiec liczyłabym ciągłość.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Iza1 pisze:ale za to Ty działasz zgodnie z przepisami i jak komuś dochód wzrósł i dobrze zarabia to mu nie wliczasz do dochodu a bierz dochody z 2014 to nie mój ból.
BO NIE MAM PRAWA TEGO WLICZYĆ! Urzędnik wykonując swoje zawodowe obowiązki działa na podstawie przepisów prawa, zawsze, wyłącznie. Koniec. Jeśli ty tego nie łapiesz, to może masz jeszcze szansę na zmianę zawodu - rozważyłbym tą opcję na twoim miejscu, bo stan wiedzy jaki prezentujesz urąga stanowisku jakie zajmujesz.
Walka z wiatrakami since 1998.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

Podejrzewam, że Iza jest byłym albo nawet i obecnym pracownikiem socjalnym i stąd to wszystko. Szkoda tylko, że to co pisze nijak się ma do naszych przepisów.
ODPOWIEDZ