proszę o pomoc Fa ale tu Was więcej - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 06 lip 2015, 8:54

sytuacja wygląda tak babka mieszka w innej gminie pobierała kiedyś fa a teraz przekracza więc nie ma kasy na dziecko
dłużnik mieszka u mnie wiec babka złożyła wniosek o podjęcie działań tamta gmina przesłała był to przełom tego roku więc okres zasiłkowy 2014/2015
ja wezwałam dłużnika, był i fakt nie płaci ale pobiera zasiłek stały wiec podobno nie ma z czego no ale zobowiązałam go żeby zarejestrował się jako osoba poszukująca pracy dłużnik zrobił to figuruje jako osoba poszukująca pracę
w piątek mam nowy wniosek o podjęcie działań :) i babka pisze że kroki jakie podjęliśmy nic nie dały i żąda żeby mu teraz zabrać prawko i złożyć wniosek o ściganie
dodam że już mieliśmy sprawę w prokuraturze że nic nie zrobiliśmy żeby płacił te alimenty umorzyli bo postępowanie było zrobione dokładnie to samo jak pisałam
i nie wiem czy teraz daje odmowę wszczęcia postępowania ponieważ już raz przeprowadziliśmy postępowanie czy od nowa wzywać czy jak ?
pewnie znowu będzie na nas pisać do prokuratura zresztą teraz ten wniosek też skierowała do prokuratora okręgowego
ma ktoś jakiś pomysł ?
asiak

Napisano: 06 lip 2015, 9:53

Jeśli jest dłuższy czas między jednym a drugim wnioskiem, powinnaś wezwać dłużnika na kolejny wywiad.

Widać, że wierzycielka nie ma pojęcia o realizacji działań, może trzeba ją uświadomić, kiedy organ kieruje wniosek o zatrzymanie prawka i wniosek o ściganie - napisz zgrabne pismo odpowiadające na jej zarzuty i jednocześnie informujące, co i kiedy się robi.

Wniosek do prokuratora okręgowego - ma kobitka wyobraźnię :lol:
kawa i ciasto

Napisano: 06 lip 2015, 12:36

ostatnio poinformowałam w piśmie o tym co zrobiłam kiedy się zatrzymuje prawko i ściga ale jak widać nic nie dało
poza tym no raz już byłam przesłuchiwana bo złożyła zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez pracownika że nie zrobił wszystkiego jak powinien
asiak

Napisano: 06 lip 2015, 13:28

ktoś coś ???
asiak

Napisano: 06 lip 2015, 14:46

Pozwij ją, że Cię nęka albo coś. Szybciej znajdziesz paragraf na nią niż ona na Ciebie.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x