proszę o pomoc PILNE.....

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Diana9

Re: proszę o pomoc PILNE.....

Post autor: Diana9 »

Czy może ktoś jeszcze odpisać, w tej sprawie? myślę że coraz więcej wypłynie takich sytuacji. Dlaczego tak rzadko ktoś tu udziela odpowiedzi? i wszystkie są takie zdawkowe... szkoda. Po to używamy forum, aby czerpać informacje.
Gość

Post autor: Gość »

Diana9 pisze:Czy może ktoś jeszcze odpisać, w tej sprawie? myślę że coraz więcej wypłynie takich sytuacji. Dlaczego tak rzadko ktoś tu udziela odpowiedzi? i wszystkie są takie zdawkowe... szkoda. Po to używamy forum, aby czerpać informacje.

:lol: :lol:
Diana9

Post autor: Diana9 »

Nie no świetnie. I kto tu jest głupszy?
Pau

Post autor: Pau »

Odpowiedź jest jedna i prosta - dokumenty wraz z pismem wnoszącym o unieważnienie decyzji przesyłasz do SKO.
Awatar użytkownika
oko12
Referent
Zajmuję się: ŚW/Stypendia
Kontakt:

Post autor: oko12 »

A co z art. 113 KPA "Organ administracji publicznej może z urzędu lub na żądanie strony prostować w drodze postanowienia błędy pisarskie i rachunkowe oraz inne oczywiste omyłki w wydanych przez ten organ decyzjach"
123qwe

Post autor: 123qwe »

113 KPA możesz oczywiście zastosować jak pomylisz się w rachunku, ale tu jest błąd w postaci odmowy świadczenia w wyniku błędu rachunkowego i to już nie jest oczywista omyłka... Jak chcesz sprostować błędną decyzję postanowieniem? :D Tylko SKO i unieważnienie wchodzi w gre.
G 500+

Post autor: G 500+ »

Ja bym zrobiła tak:
- wniosek do SKO o unieważnienie decyzji
- przyjęłabym nowy wniosek (teoretycznie nie wiemy jaka będzie decyzja SKO)
- jak SKO unieważni decyzję przyznajemy od kwietnia,
- nowy wniosek umarzamy.
kasia2525

Post autor: kasia2525 »

Ja miałam taki przypadek, koleżanka nie odliczyła umów zlecenia. Wysyłałam decyzję wraz z aktami sprawy do SKO z prośbą o unieważnienie decyzji. Wprowadziłam kobiecie wniosek z kwietnia i wydałam decyzję przyznającą
ODPOWIEDZ