proszę o pomoc PILNE.....
Re: proszę o pomoc PILNE.....
Czy może ktoś jeszcze odpisać, w tej sprawie? myślę że coraz więcej wypłynie takich sytuacji. Dlaczego tak rzadko ktoś tu udziela odpowiedzi? i wszystkie są takie zdawkowe... szkoda. Po to używamy forum, aby czerpać informacje.
Diana9 pisze:Czy może ktoś jeszcze odpisać, w tej sprawie? myślę że coraz więcej wypłynie takich sytuacji. Dlaczego tak rzadko ktoś tu udziela odpowiedzi? i wszystkie są takie zdawkowe... szkoda. Po to używamy forum, aby czerpać informacje.

Odpowiedź jest jedna i prosta - dokumenty wraz z pismem wnoszącym o unieważnienie decyzji przesyłasz do SKO.
- oko12
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/Stypendia
- Kontakt:
A co z art. 113 KPA "Organ administracji publicznej może z urzędu lub na żądanie strony prostować w drodze postanowienia błędy pisarskie i rachunkowe oraz inne oczywiste omyłki w wydanych przez ten organ decyzjach"
113 KPA możesz oczywiście zastosować jak pomylisz się w rachunku, ale tu jest błąd w postaci odmowy świadczenia w wyniku błędu rachunkowego i to już nie jest oczywista omyłka... Jak chcesz sprostować błędną decyzję postanowieniem?
Tylko SKO i unieważnienie wchodzi w gre.

Ja bym zrobiła tak:
- wniosek do SKO o unieważnienie decyzji
- przyjęłabym nowy wniosek (teoretycznie nie wiemy jaka będzie decyzja SKO)
- jak SKO unieważni decyzję przyznajemy od kwietnia,
- nowy wniosek umarzamy.
- wniosek do SKO o unieważnienie decyzji
- przyjęłabym nowy wniosek (teoretycznie nie wiemy jaka będzie decyzja SKO)
- jak SKO unieważni decyzję przyznajemy od kwietnia,
- nowy wniosek umarzamy.
Ja miałam taki przypadek, koleżanka nie odliczyła umów zlecenia. Wysyłałam decyzję wraz z aktami sprawy do SKO z prośbą o unieważnienie decyzji. Wprowadziłam kobiecie wniosek z kwietnia i wydałam decyzję przyznającą
Oprócz proszę o pomoc PILNE..... - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
wniosek
Jak wprowadzić w sytem dochód utracony -sygnity
plan rodzicielski ?
decyzja zmieniająca urodzenie i przyznanie na pierwsze
wywiad środowiskowy
dochod
Proszę o podpowiedz, tłumaczenie dokumentów z zagranicy?
Wam też empatia nie działa :(
wydatki na wynagrodzenia sprawozdanie
dwie prace w 2014, utrata jednej, uzysk drugiej
sprawozdanie
Pilne do Pana Tomka - aktualizacja
NAZYWANIE PROBLEMÓW PORUSZANYCH NA FORUM
proszę o pomoc
sprawa w ROPS
zapotrzebowanie- wycofane