Kobieta składa wniosek o ZR+dod. z tyt. urodz. przekrocz. w granicach normy. Dziecko urodzone w lipcu poprzedniego roku wtedy pracowała do 30.09.2013r. (przekrocz. dochodu) od 01.10.2013 uzysk zas. macierzyńskiego po utracie zatrudnienia. Wtedy nie składała o ZR bo nie miała zasądzonych alim. na dziecko a nie była z jego ojcem. Czy przyznać w tym okresie ZR
Nie bardzo rozumiem o co chodzi, ale jestem dzisiaj trochę przymulona a nawet bardzo, jeśli w poprzednim okresie zasiłkowym miała przekroczenie dochodu to w obecnym się nie należy, nawet gdyby to mieściło się to w warunkowym przekroczeniu.
ale w poprzednim nie pobierała ZR, tylko na podstawie dokum. które składała do becikowego w poprzednim okresie wiem, że do 30.09.2013 pracowała dochód na osobę 750 zł a od 01.10.2013 uzyskała prawo do macierzyńskiego po utracie zatrudnienia czyli w październiku nie miałaby przekroczenia i gdyby wtedy przyszła to dostałaby rodzinne
od 1 października 2013 na macierzyńskim po utracie zatrudnienia dochód 568 zł na os. ale gdyby złożyła o ZR w październiku 2013 to miałaby wtedy prawo do ZR bo była utrata dochodu 30.09.2013 zamotałam się nie wiem już co brać pod uwagę