Prosze o pomoc w sprawe straszenia!! - Ośrodki Interwencji Kryzysowej

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 wrz 2012, 14:27

Witam Serdecznie. Mam problem, 28 sierpnia założyłam sobie konto na pobieraczek.pl po tygodniu wysłali mi emaila z grozbami o zapłate 94 zł z korzystania z tego portalu( chociaz nic nie sciagnełam z tej strony) i nie wiedziałam ze beda zadali za to pieniedzy.. pomyslalam ze nie bede placila za cos z czego nie korzystam. wysłałam im maila ze odwoluje sie nze nie hce juz korzytsac z tej strony,po czym dzis dostalam od nich kolejna wiadomosc ze jesli nie zaplace w ciagu 5 dni wysla do mnie komornika lub wezwanie do sadu.. nie wiem kompetnie co robic.. w internecie czytalam ze sa to oszusci ktorzy wyludzaja pieniadze i wykorzystuja ludzka naiwnosc. Najgorsze jest to ze podałam prawdziwe dane kod,miejscowoc i e-maila. Niewiem czy zapłacic by dali mi spokoj czy olac to poprostu? pomozcie.( mam 18 lat ale nie pracuje boje sie ze komornik wejdzie na mamy konto albo taty bo przeciez oni mnie utrzymuja) doradcie :(((
~Ola

Napisano: 25 sty 2013, 22:25

ja tez miałam taki sam problem. potwierdzam ze te grozby brzmia dośc wiarygodnie i można się przestraszyć tym bardziej ze podają ze w przypadku braku wpłaty podadza dane do krajowego rejestru dlużników i złoża zawiadomienie do sądu. ja jednak zachowałam zimną krew i po prostu przestałam reagować na te maile. nikt mnie juz później nie ścigał, zaden komornik ani policja
~emilia

Napisano: 01 wrz 2013, 20:10

iwtam prosze sie nie zamartwiać i dokładnie i do konca pzreczytac wiadomosc z pobieraczka.Na samym koncu jest podane dane do konta: Emiraty Arabskie...Tak więc to zwykłe naciągactwo.Ja im odpisałam dosc ostro i bez ogródek....Mam już spokój.Jakos \"odpuscili\".
~Iwonka

Napisano: 10 cze 2014, 16:20

eh wszędzie oszukują...
najlepiej im nie płacić i zapytać jaką mają podstawę aby żądać pieniędzy, a jak dalej będą naciskali to zagrozić, że zgłosi się sprawę na policję o próbę wyłudzenia pieniędzy
Grzesiek35
Praktykant
Od: 10 cze 2014, 16:11
Zajmuję się:

Napisano: 10 gru 2016, 14:24

jabym mim odpisal ze moga mi naskoczyc ze swoim "dlugiem" ze zachowuja sie jak wkryminale i ze mam lepszych kolegow do obicia im ryja
ktos chcial odemnie pieniedzy ot to mu napisalem ze skopie ryja i juz niechce ;boisz sie tych "debili" moge ich pojechać;
no i ten brak pesel sprawy patrzy moze skutecznie zamknac im ryj
cs mi to mowi i chyba chcialem im strone zdosowac :lol:
trzeba sobie radzic ze strachem i tez im pogrozic; ze nie dostana ani zlotowki oprychy :)
aux03ster03
Praktykant
Od: 10 gru 2016, 12:37
Zajmuję się: bezdomnoscia

Napisano: 31 sie 2017, 14:23

W internecie trzeba być czujnym cały czas pełno jest różnego rodzaju naciągaczy.
http://blendberg.com/pl/oferta-bazy-dan ... ich-turcja
Ojgen10
Praktykant
Od: 31 sie 2017, 14:15
Zajmuję się: freelancer

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x