PROSZE O RADE - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 14 lip 2013, 12:04

Jestesmy rodzicami 14 letniego chlopca, ktory ma uposledzenie umyslowe w stopniu glebokim i autyzm. Pomimo przyjmowania lekow wystepuja u niego ataki agresji, gdzie gryzie nas lub siebie. Poniewaz nie jestesmy juz mlodzi, a on bedzie coraz silniejszy, zmuszeni jestesmy go oddac. Tylko gdzie? Jaka placowka moze przyjac takie dziecko? DPS? Szpital psychiatryczny?
~tosia

Napisano: 15 lip 2013, 9:46

zgłoście się do waszego ośrodka i niech oni poszukają albo na stronach internetowych szukajcie w waszym województwie gdyż trudno jest teraz powiedzieć jak nie wiadomo skąd jesteście.
~Lolo

Napisano: 15 lip 2013, 13:35

wbij sobie dps drużykowo ,polecam
~Pela

Napisano: 15 lip 2013, 15:57

Dziekuje :)
Jestesmy z Legnicy... U nas jest tylko DPS dla dziewczat i drugi dla starszych osob.
~tosia

Napisano: 15 lip 2013, 16:02

Najbardziej chodzi mi o to czy poszukiwac DPSu czy ZOLu czy czegos innego jeszcze?
~tosia

Napisano: 15 lip 2013, 17:15

Ja myślę, że dps dla dzieci.
~dps

Napisano: 15 lip 2013, 23:04

ustawa o ochronie zdrowia psychicznego - jeżeli zagraża sobie lub innym osobom szpital lub zol. Placówki ochrony zdrowia są optymalnym rozwiązaniem.
~nn

Napisano: 15 lip 2013, 23:10

No tak...ale ile czasu moze byc w szpitalu? Na stale?
~tosia

Napisano: 15 lip 2013, 23:18

Jeżeli osoba wymaga stałych świadczeń zdrowotnych to na stałe. Szpital i zol proszę skontaktować się z oddziałem nfz wydział skarg i wniosków - wcześniej był to rzecznik praw pacjenta. Dps to nie jest placówka ochrony zdrowia.
~nn

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x