czy osoba będą na urlopie wychowawczym pobiera dodatek może zawrzeć umowę zlecenie. Chodzi o to, że będzie wykonywała pracę w domu- będzie to praca związana z \"werbowaniem innych ludzi jako konsultantki\" ) w domu będzie dzwoniła a później będzie jeździła i podpisywała umowy z nimi. Nie wiem jak to jest dokładnie czy osoba jak złoży oświadczenie, że to nie koliduje z faktyczną opieką nad dzieckiem czy może , czy jednak osoba przebywająca na urlopie nie powinna w ogóle wykonywać pracy zawodowej. Proszę o radę czy mieliście takie przypadki i co zrobiliście w takiej sytuacji.
w tym oswiadczeniu to ona musi dokladnie napisac co bedzie robic , gdzie , jak dlugo - a ty ocenisz na tej podstawie czy to koliduje ze sprawowaniem osobistej opieki czy nie koliduje...jesli uznasz,ze wykonywanie takiej pracy koliduje z opieka - to uchylisz dodatek, jesli uznasz,ze wykonujac te prace jednoczesnie jest w stanie sprawowac osobista opieke nad dzieckiem - dodatek jej zostawisz
czyli to zależy tylko ode mnie. Jeżeli uznam, że nie koliduje to później musi donieść mi dochód uzyskany. A proszę powiedz mi czy miałeś taki przypadek i czy zostawiłęś taki dodatek
nie, pare mam pytalo, bo chcialo podjac prace,ale to co chcialy robic kolidowalo z opieka,wiec z gory powiedzialam,ze uchyle dodatek i pracy nie rozpoczely