1) decyzja wydana np. 28 maja. Czy muszę wypłacić do końca tego miesiąca, czy mogę wypłacić w czerwcu?
2) decyzja przyznająca zr wydana 20 maja, czy czekamy aż się uprawomocni czy możemy już wypłacić świadczenie np 25 maja?
proszę powiedzcie jak Wy robicie z decyzjami i wypłatami?
-
- Referent
- Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia
- Kontakt:
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Re: proszę powiedzcie jak Wy robicie z decyzjami i wypłatami
Zamawiamy pieniądze najczęściej kolo 10 każdego miesiąca i musimy zamawiać tak, by wszystko wydać, więc z reguły i tak wypłacamy tylko te wnioski, które wpłynęły na początku miesiąca. Chyba że są uchylenia lub zwroty, więc mamy więcej pieniędzy - wtedy wypłacamy ile się da 

Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR/FA
- Kontakt:
Jak w decyzji jest rygor natychmiastowej wykonalności to nie trzeba czekac na uprawomocnienie żeby wypłacić. U nas funkcjonuje to tak , że z chwila gdy mamy odebrana decyzję przez klienta to idzie wypłata . Art 110 KPA
- kiki88
- Podinspektor
- Zajmuję się: SR/ŚW
- Kontakt:
ja zamawiam zawsze więcej pieniazków niedużo bo ok 2000 - 3000 zł... jeżeli ktoś odbierze decyzję i mam pieniądze płace jeżeli nie mam to nie płace...nie czekam aż sie uprawomocni bo art 32 ust 1d. "Decyzje przyznające świadczenia rodzinne oraz decyzje w sprawie zmiany wysokości świadczeń rodzinnych na korzyść strony są natychmiast wykonalne"
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
art. 32 ust. 1d ustawy o ŚR ... kpa stosujemy jak brak uregulowania w naszej ustawieAgator pisze:Jak w decyzji jest rygor natychmiastowej wykonalności to nie trzeba czekac na uprawomocnienie żeby wypłacić. U nas funkcjonuje to tak , że z chwila gdy mamy odebrana decyzję przez klienta to idzie wypłata . Art 110 KPA
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
1. możesz w czerwcu ... ja jak mam kasę to na koniec miesiąca robię dodatkowe listyIwona28 pisze:1) decyzja wydana np. 28 maja. Czy muszę wypłacić do końca tego miesiąca, czy mogę wypłacić w czerwcu?
2) decyzja przyznająca zr wydana 20 maja, czy czekamy aż się uprawomocni czy możemy już wypłacić świadczenie np 25 maja?
2. nie czekamy na uprawomocnienie .. mamy art. 32 ust. 1d
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
- POCAHONTAS
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
aby dać do wypłaty czekacie na zwrotkę od decyzji i dajecie do wypłaty decyzje ze statusem DORĘCZONA?
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
-
- Referent
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Jeśli decyzję wydaliśmy w danym miesiącu, to w tym samym robimy wypłaty.
Na uprawomocnienie czekać nie trzeba, bo decyzje na korzyść strony są natychmiast wykonalne.
Wypłacamy dopiero po odbiorze decyzji. Jeśli wysłana pocztą, to czekamy na zwrotkę.
Na uprawomocnienie czekać nie trzeba, bo decyzje na korzyść strony są natychmiast wykonalne.
Wypłacamy dopiero po odbiorze decyzji. Jeśli wysłana pocztą, to czekamy na zwrotkę.
Oprócz proszę powiedzcie jak Wy robicie z decyzjami i wypłatami? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
złotówka za złotówkę - rodzinne
Upewnijcie mnie, czy przysługuje SZO
Obywatele z Ukrainy czy oboje karty?
Czy do KRUS też płacimy 20lat?
unieważnienie decyzji i ponowna decyzja
Pan Tomek z SYGNITY - skrzynka odbiorcza
Gospodarstwo rolne w 1/8 i niepełny hektar przeliczeniowy.
szo skład rodziny ..czy wpisać zonę, której nie ma
zasiłek pielegnacyjny a smierc
zasiłek pielegnacyjny a smierc
zas. dla bezrob i św. rodzicielskie
Swiadczenie pielegnacyjne a smierc
od kiedy uchylić zasiłek rodzinny
JZ - matka całkowicie ubezwł., dziecko z pieczy zastępczej
Świasdczenie pielegnacyjne a komornik
ZATAJENIE SKŁADU RODZINY-POMOCY !!!