prowizje - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 06 lip 2016, 11:50

klientka w 2014 r. uzyskała dochód, który wykazano na PIT-8C (przychód - prowizje)upewnijcie mnie tego dochodu nie mogę utracić?
funkia

Napisano: 06 lip 2016, 11:57

bo?
z jakiego tytułu te prowizje? jak w zwiazku z zatrudnieniem to jak najbardziej można
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 06 lip 2016, 12:05

jak określiła z tytułu konkursów - zatrudniona była w jednej firmie i tu mam świadectwo pracy i PIT -11, natomiast PIT-8C pochodzi z innej firmy
funkia

Napisano: 06 lip 2016, 14:28

?
funkia

Napisano: 06 lip 2016, 14:34

nieważne z jakiej firmy a wazne czy związane z zatrudnieniem
Ja miałem kiedyś przypadek osoby pracujacej w salonie Ery i ona dostawała prowizję od Samsunga za pociskanie tych telefonów. I utraciliśmy jej też tą prowizję.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 06 lip 2016, 14:49

właśnie to jest taki przypadek jak Twój, dzięki
funkia

Napisano: 04 sie 2016, 20:47

Tom. pisze:nieważne z jakiej firmy a wazne czy związane z zatrudnieniem
Ja miałem kiedyś przypadek osoby pracujacej w salonie Ery i ona dostawała prowizję od Samsunga za pociskanie tych telefonów. I utraciliśmy jej też tą prowizję.
W urzędzie powiedziano mi że nie można , a zatem na co mam się powołać bo przyszła mi już decyzja o odmowie 500+ a chce pisać odwołanie, jestem dokładnie w takiej samej sytuacji pracowałam u Agenta a prowizje brałam z Polkomtela
Gość

Napisano: 05 sie 2016, 7:28

że to był dochód wynikający bezposrednio z zatrudnienia, jakbyś nie pracowała to byś prowizji nie miała
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 07 sie 2016, 17:17

Tak też powiedziałam ,tylko mam to udowodnić ,tyle że polkomtel wypłaca prowizje na podstawie listy zatrudnionych osób w salonie którą otrzymuje od agenta czyli właściciela punktu bo każdy salon działa na zasadzie umowy agencyjnej a pracownicy z samym polkomtelem żadnej umowy nie podpisują , i jeszcze jedno polkomtel roliczył mi prowizje w pit 8c a nie 11 i dlatego ponoć urząd nie może utracić bo tak działają prowizje w punktach wszystkich sieci, i jeszcze jedno czy mam oświaczenie specjalnego formatu pisać bo mam 14 dni na odwołanie do kolegium. Bardzo dziekuje za pomoc.Pozdrawiam serdecznie
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x