Przebywają za granicą i biorą 500plus - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 sty 2017, 11:31

Witam. W kwietniu babka złożyła wniosek na 500plus na3 dzieci w tym na pierwsze. Z dochodu wykazała stypendia i swoją działalność. Spełniała kryterium. W tygodniu przypadkiem dowiedzieliśmy się że od kwietnia mąż tej kobiety otworzył działalność czego nie zgłosili a jeszcze ciekawiej od września cała rodzina wyjechala za granicę też nie raczac nam zgłosić. Wszystko wiemy nieoficjalnie. Co robić od czego zacząć. Do tej pory było w miare spokojne a teraz taki "syf". Nie mam doświadczenia w koordynacji.
Aniami

Napisano: 08 sty 2017, 11:36

Mąż tej kobiety pracuje w Belgii ale firma dla której pracuje ma siedzibę w Polsce.
Aniami

Napisano: 09 sty 2017, 10:47

jeśli nic nie masz oficjalnie / na papierze/ to co chcesz robić //- zrób sobie kawe i wyluzuj
together

Napisano: 09 sty 2017, 22:16

Tak tylko że kierownik jak się dowiedziała zadzwoniła żeby się stawili bo akurat na święta byli w domu. już od nich wzięła oświadczenie o pobycie za granicą mają dostarczyć dokumenty dotyczące Zatrudnienia wyznaczyli osobę do korespondencji tylko teraz od czego ja mam ZACZĄĆ? WSZCZAC POSTĘPOWANIE Z URZĘDU? ZROBIĆ JEGO UZYSK ZA MAJ? WYSŁAĆ DO ROPS CZY ZACHODZI KOORDYNACJA?
Aniami

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x