przeciętne normy zużycia wody - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 23 mar 2023, 10:20

pracownik dmie2021 pisze:
23 mar 2023, 9:35
ja nie przeliczam mam potwierdzony wydatek od zarządcy i już
też nigdy wody nie przeliczałam
wlaściwie to gdzie powiedziane,że mamy przeliczać wodę do norm...w ustawie jest zapis, że przyjmujemy wydatki potwierdzone przez zarządcę i poniesione za miesiąc poprzedzający miesiąc złożenia wniosku...nie ma mowy o rozporządzeniu zuzycia wody :?
6.
Jeżeli osoba ubiegająca się o dodatek mieszkaniowy zamieszkuje w lokalu mieszkalnym lub domu niewchodzącym w skład mieszkaniowego zasobu gminy, do wydatków przyjmowanych dla celów obliczenia dodatku mieszkaniowego zalicza się:
1)
wydatki, które w wypadku najmu lokalu mieszkalnego byłyby pokrywane w ramach czynszu, lecz wyłącznie do wysokości czynszu, jaki obowiązywałby dla danego lokalu, gdyby lokal ten wchodził w skład zasobu mieszkaniowego gminy; (mowa tu tylko o czynszu...woda nie jest wydatkiem ktory wchodzi w skład czynszu...)
2)
opłaty, poza czynszem, które obowiązywałyby w zasobie mieszkaniowym gminy, gdyby lokal ten wchodził w skład tego zasobu.(a tu mowa o wydatkach ktore sa poza czynszem ale są w zasobie gminnym np co,odpady scieki i woda)
u mnie np w zasobie gminnym jest czynsz, co, odpady, woda, ścieki....więc czynsz np mieszkan innych niz gminne przyrównuje do tego gminnego i dodaję opłaty za co,wode scieki i odpady :?
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 27 mar 2023, 14:41

na lexie można o tym poczytać.....
Mikolaze
Referent
Od: 05 lis 2021, 20:42
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU