Przeciętne wynagordzenie w gospodarce

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
brodafix
Podinspektor
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Re: Przeciętne wynagordzenie w gospodarce

Post autor: brodafix »

Niestety, w tym przypadku nowe kryterium liczymy z datą złożenia wniosku , więc od dzisiaj.
Mówi o tym art. 3 ust. 1 oraz ust. 2 u.d.m. Uważam, że samo ogłoszenie Prezesa GUS wystarczy, by na dziś przyjęte wnioski stosować już ten przepis.
tak, tak ;) mój błąd teraz doczytałem :oops:

art. 3 ust. 2. Przy wydawaniu decyzji o przyznaniu dodatku mieszkaniowego uwzględnia się kwotę przeciętnego wynagrodzenia w gospodarce narodowej, obowiązującego w dniu złożenia wniosku, ostatnio ogłoszonego przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego na podstawie art. 20 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 17 grudnia 1998 r. o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (Dz.U. z 2021 r. poz. 291, 353, 794 i 1621).
mag027
Referent
Zajmuję się: dod.mieszkaniowe,stypendia szkolne, KDR
Kontakt:

Post autor: mag027 »

A ktoś wie, jak zmienić to w Sygnity? Bo jak wprowadzam wniosek z dzisiejszą datą to mi nie pokazuje nowych kryteriów.
muusia
Starszy referent
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

Post autor: muusia »

czyli jak wniosek z 6 lutego to kryterium stare?
a po 9 lutym kryterium nowe??
muusia
Starszy referent
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

Post autor: muusia »

mag027 pisze: 17 lut 2023, 12:21 A ktoś wie, jak zmienić to w Sygnity? Bo jak wprowadzam wniosek z dzisiejszą datą to mi nie pokazuje nowych kryteriów.
wchodzisz w parametry systemowe i tam zmieniasz
wpisz przecietny diochód i wyskoczy
ODPOWIEDZ