Przedawnienie należności - rodzice biologiczni
Przedawnienie należności - rodzice biologiczni
Proszę o pomoc. Czy zgodnie z art. 104 ustawy o pomocy społecznej stosujecie przedawnienie po 3 latach, należności nieuzyskanej od rodzica biologicznego?
Re: Przedawnienie należności - rodzice biologiczni
a próbowałaś skierować sprawę do komornika? Bo ja w styczniu prawdopodobnie skieruje sprawę do komornika o ściągnięcia należności
Witaj Pan!
Sprawy leżą u komornika i minął ich termin przedawnienia. Chciałabym wiedzieć czy ktoś już te odpłatności przedawniał i jak to zrobił. Pozdrawiam
Sprawy leżą u komornika i minął ich termin przedawnienia. Chciałabym wiedzieć czy ktoś już te odpłatności przedawniał i jak to zrobił. Pozdrawiam
A może warto spróbować napisać pismo do Naczelnika Urzędu Skarbowego o wgląd dochodów Klienta. I może na tej podstawie ściągnąć należności jak będzie rozliczał się z PIT.
Ale nie jestem pewny bo nigdy tego nie robiliśmy.
Ale nie jestem pewny bo nigdy tego nie robiliśmy.
My przygotowujemy przedawnienia tak: wypisujemy w piśmie do księgowości wszystkie działani ajakie podejmowaliśmy w celu wyegzekwowania należnej kwoty (po kolei, chronologicznie) a na końcu wnioskujemy o wyksięgowanie z powodu przedawnienia.
Kaja dzięki za wpis bo już myślałam, że tylko ja przedawniam na podstawie art. 104. Nie wiem tylko co robić z rodzicami biologicznymi od nowego roku.
Ja narazie też jeszcze nie wiem, ale idę na konsultacje w środę do prawnika to mam nadzieję, że będę wiedzieć więcej
kaja będę wdzięczna za każdą informację pozdrawiam
Czy jak macie tytuły wykonawcze w Urzędzie Skarbowym to piszecie do nich że sprawa się przedawniła? I co na tej podstawie? należność jest wyksięgowana? Proszę pomóżcie, mam sprawy przedawnione i nie wiem co zrobić
Oprócz Przedawnienie należności - rodzice biologiczni - Stare tematy przeczytaj również:
DOKUMENTY DO ORZECZENIA
od kiedy odmówić kn?
decyzje po 31 marca w sprawie świadczen dla rodzin
domownicy rolnika
Diagnoza w zakresie utworzenia mieszkania chronionego
Termin odbycia turnus rehabilitacyjny koniec grudnia, początek stycznia
turnus
Dot. zwolnienia z podatku świadczeń
ograniczenie etatów do minimum
opracowanie 3-letniego programu dotyczącego rozwoju pieczy zastępczej.
odpłatność biologicznych w 2012 roku
dziecko z orzeczeniem- od kiedy 60%?
zmiana druków wywiadów
POROZUMIENIA Z POWIATAMI
zwiększenie liczby uczestników wtz
pompa baklofenowa