przedłużenie covid

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
pokemon
Referent
Zajmuję się: śr/sw
Kontakt:

przedłużenie covid

Post autor: pokemon »

Pani miała orzeczenie do czerwca , czeka na komisje ,- jak powinnam jej przedłużyć decyzje ???w systemie sygnity prosze o pomoc !!!
pokemon
Referent
Kontakt:

Re: przedłużenie covid

Nikt nie pomoże ??/
Proszę o pomoc !!!!!
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Post autor: jasiak »

ja robię decyzję z decyzji, i ręcznie wprowadzam decyzje
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

jak miała orzeczenie do czerwca to tamta decyzja zakończyła byt prawny i teraz nie ma co zmieniac .... :lol: zmiany covidowe należy zrobić do końca miesiąca obowiązywania poprzedniej decyzji :D
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Post autor: jasiak »

Tom. pisze: 21 lip 2023, 8:50 jak miała orzeczenie do czerwca to tamta decyzja zakończyła byt prawny i teraz nie ma co zmieniac .... :lol: zmiany covidowe należy zrobić do końca miesiąca obowiązywania poprzedniej decyzji :D
pewnie, na pewno masz rację, jednak są różne sytuacje ( urlopy, nawał pracy np. z tymi wszystkimi dodatkami co były ) i decyzja może mieć datę z końca miesiąca, a w programie można zrobić jak pisałam wyżej :D
zresztą miałam szkolenie w zeszłym tygodniu jakoś i Pani szkoląca ( wiem, że to tylko szkolący, a przepisy przepisami ...) ale stwierdziła, że można się cofnąć jak się zapomniało np. komuś przedłużyć nawet z 2021 roku :o ).
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

wiem, u mnie też się zdarza, że przegapią i zmiany po terminie robią ;) w związku z legislacyjnym bajzlem covidowym jakoś się tym nie przejmujemy :lol:
można się cofać, ale lege artis w takiej sytuacji to po zawiadomieniu o wszczęciu z urzędu i uzyskaniu zgody osoby, zwykła decyzja przyznająca :D
pokemon
Referent
Kontakt:

Dzięki za pomoc
ODPOWIEDZ