przedłużenie postępowania - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 13 cze 2023, 13:09

W dniu 17 maja br. zostało wszczęte postępowanie administracyjne wobec dzieci, których ojciec został umieszczony w DPS. Postępowanie miało na celu ustalenie adresów zamieszkania dzieci, w tym czasie wystąpiłam do ZUS, Komornika, Policji niestety adresy nie zostały ustalone. Macie pomysł, gdzie mogłabym jeszcze wystąpić o ustalenie adresu? Czy 17 czerwca br. powinnam przedłużyć postępowanie administracyjne, ponieważ nadal będę występować do instytucji o ustalenie adresów? Czy powinnam to zrobić po 2 miesiącach jak jest wskazane w artykule 35 kpa.

A jak ustalić adres osoby, która zamieszkuje w USA?? Nie mamy numeru kontaktowego....
staranowa
Stażysta
Od: 26 lip 2021, 12:58
Zajmuję się: PS

Napisano: 13 cze 2023, 13:12

Poza tym kogo mam poinformować o niezałatwieniu sprawy w terminie skoro nie ustaliłam adresów dzieci. Jak i kiedy zakończyć postępowanie względem dzieci w sytuacji kiedy nic nie ustalę.
staranowa
Stażysta
Od: 26 lip 2021, 12:58
Zajmuję się: PS

Napisano: 13 cze 2023, 14:34

Ja bym przedłużyła postępowanie przed 17.06.2023 r. tylko nie bardzo rozumiem jak wszczęłaś postępowanie nie posiadając adresów dzieci. Do kogo wysłałaś wszczęcia?

O ustalenie adresów występowałam do swojego Urzędu Gminy z wnioskiem o udostępnienie danych jednostkowych z rejestru mieszkańców oraz rejestru PESEL (na ich druku). Nie wiem jakimi danymi osób dysponujesz, ale ja miałam np. datę ur. osoby, imię matki, ojca, nazwisko rodowe matki. W uzasadnieniu wpisywałam art. 105 ust. 1 uops w związku z prowadzonym postępowaniem administracyjnym w sprawie skierowania osoby (ojca) do DPS i ustalenie odpłatności za pobyt ojca w DPS. Z osobą w USA nie pomogę.
Zofia123
Praktykant
Od: 06 maja 2018, 21:50
Zajmuję się: Pomoc społeczna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x