własśnie o tę zgodę mi chodzi, czy jeśli robimy wszczęcie postępowania i nie ma sprzeciwu to przedłużamy, czy to jakąś odrębną zgodę pisemną pisza Wam, bo u nas zdarzył się taki przypadek, że orzeczenie jest w sądzie i Wojewoda (koordynacja) przypisze świadczenie do zwrotu.....coraz więcej tutaj wątpliwości........
Ja się trzymam wytycznych Ministerstwa z zeszłego roku. U mnie robi się krótką ankietę (wiele razy o tym pisałem), którą mam wypełnioną i przesłaną e-mail, złożoną osobiście lub w sporadycznych przypadkach jest notatka z przeprowadzone rozmowy telefonicznej.
Ja się trzymam wytycznych Ministerstwa z zeszłego roku. U mnie robi się krótką ankietę (wiele razy o tym pisałem), którą mam wypełnioną i przesłaną e-mail, złożoną osobiście lub w sporadycznych przypadkach jest notatka z przeprowadzone rozmowy telefonicznej.
A co jak strona nie chce kontynuacji? Mam taki przypadek, że przed przedłużeniem dzwoniłam do strony i strona oznajmiła, że nie będzie kontynuować pobierania.
To zrób wszczęcie postępowania w sprawie przedłużenia a następnie wydaje decyzję o umorzeniu postępowania z uwagi na brak zgody strony. Jeżeli się strona nie odwoła to będziesz miał czarno na białym, że chciałeś, dzwoniłeś była decyzja ale Pan/Pani wtedy nie chciała.