Czy może prosić o potwierdzenie czy na nowy okres macie podobną podstawę prawną w momencie przedłużania terminu:
Na podstawie art. 36 § 1 i § 2 w związku z art. 35 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. – Kodeks postępowania administracyjnego (t.j. Dz.U. z 2017 r. poz. 1257) w związku z art. 21 ust. 4, 28 ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (t.j. Dz.U. z 2017 r. poz. 1851)
Chodzi mi głównie o to, że artykuł 21 ust. 4 musi być, natomiast czy w tym przypadku jest potrzebny art 35?
Art. 35 rozumiem za słuszny jeśli, składają nam osoby wnioski już po tym gorącym nawale wniosków czyli np. kwiecień 2018r.
Przedłużenie terminu - nowy okres - podstawa prawna
- cytrusek
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DM/DE/KDR/OCHRONA_DANYCH
- Kontakt:
- cytrusek
- Stażysta
- Kontakt:
Re: Przedłużenie terminu - nowy okres - podstawa prawna
Aaa i zapomniałam napisać jeszcze jak macie:
1) odmowę - wysyłacie informacje o zapoznaniu się z aktami bla bla przed wydaniem decyzji odmownej, ktoś odbiera załóżmy dzisiaj 27.10.2017, wiecie że ma 7 dni na zapoznanie się z aktami i automatycznie decyzja wskakuje wam na listopad 2017 robicie wtedy zawiadomienie o przedłużeniu terminu? Spotkałam się z różną opinią w moim ośrodku i nie wiem już sama;
2) odmowę na I/ przyznanie na II - ta sama sytuacja co wyżej co robicie? Nie dotrzymam wtedy przecież tego że nie wypłacę dziecku 2 kasy, bo muszę czekać łaskawie te 7 dni;
1) odmowę - wysyłacie informacje o zapoznaniu się z aktami bla bla przed wydaniem decyzji odmownej, ktoś odbiera załóżmy dzisiaj 27.10.2017, wiecie że ma 7 dni na zapoznanie się z aktami i automatycznie decyzja wskakuje wam na listopad 2017 robicie wtedy zawiadomienie o przedłużeniu terminu? Spotkałam się z różną opinią w moim ośrodku i nie wiem już sama;
2) odmowę na I/ przyznanie na II - ta sama sytuacja co wyżej co robicie? Nie dotrzymam wtedy przecież tego że nie wypłacę dziecku 2 kasy, bo muszę czekać łaskawie te 7 dni;
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Obserwuję ciebie od dawna i szczerze to nadużywasz forum. Zakładasz zbyt wiele tematów. Oczywiście leci ostrzeżenie za pisanie post pod postem w krótkim okresie czasu.
- cytrusek
- Stażysta
- Kontakt:
Myślałam ze od tego jest forum, by pytać i dyskutować a nie tylko krytykować bo takie się zaczyna robić.. Dobra jak widzę jak się tutaj postępuje i traktuje ludzi to już wole sama z niego zrezygnować.
Zatem, szerokie wyrazy uznania dla tych z którymi się przyjemnie dyskutowało a tych co krytykują żegnam.
Zatem, szerokie wyrazy uznania dla tych z którymi się przyjemnie dyskutowało a tych co krytykują żegnam.
- _Marta
- Stażysta
- Zajmuję się: dzśr
- Kontakt:
Cytrusek, mamy dokładnie identyczną podstawę prawną.
Mi także żal czytać, co wywodzi voodoo.
Po to właśnie jest forum aby pytać! i aby podbijać temat także!
najpierw to forum psuli trolle bez nicka. Teraz niszczą je admini
Mi także żal czytać, co wywodzi voodoo.
Po to właśnie jest forum aby pytać! i aby podbijać temat także!
najpierw to forum psuli trolle bez nicka. Teraz niszczą je admini

- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Podbijać temat można ale nie w odstępie kilku czy kilkunastu minut. I tak przymykam oko na pisanie post pod postem w ciągu kilkunastu godzin a powinno się po upływie 24 godzin. Nie potraficie się dostosować do regulaminu forum to lecą ostrzeżenia jak z rękawa. Inne fora o innej oczywiście tematyce są bardziej restrykcyjne jak tu. I nikt tu nikogo na siłę nie trzyma - każdy jest dorosły.
Oprócz Przedłużenie terminu - nowy okres - podstawa prawna - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
500+ składki KRUS - jak liczyć dochód
policzyc razem czy rozdzielic dwa różne dochody
Podjęcie pracy w okresie 3 m-cy od zakończenia poprzedniej -
umowa od grudnia 2016 uzysk czy nic?
Umowa dzierżawy między ojcem a córką liczyć czy nie?
500 proste pytanie - jak robicie
Pasierb w składzie rodziny przy wniosku 500+
Dochod utracony i uzyskany czy bz zmian?
dwa dochody w roku bazowym 2016
500+ i zasiłek rodzinny jak to jest
skład rodziny- ROPS Pomóżcie
zglupialam... samotna matka, prosze o pomoc
Urlop wychowawczy- firma i jednocześnie praca zarobkowa- pom
gospodarstwo rolne a śmierć właściciela
art. 27 ust. 3 Natychmiastowa wykonalność
Utrata dochodu na 3 mies. A prawo do 500+