Rozwódka (później były mąż zmarł) ma trójkę dzieci, I i II dziecko - ojciec tych dzieci nie żyje, III dziecko - ojciec dziecka zagranicą.
Zaproponowałam żeby złożyła dwa osobne wnioski:
1. Na I i II dziecko gdzie nie ma koordynacji i ja wydam decyzje
2. na III dziecko gdzie ojciec dziecka (konkubent) jest za granica i wysłałam do ROPSU.
moje pytanie jaki ma byc skład rodziny w tych wnioskach? cała piątka? Przy wyliczaniu dochodu na I dziecko musze brac dochdó zagraniczny konkubenta?
Rok temu pani ta złożyła jeden wniosek i przekazałam do ropsu, rops odpisał ze w przypadku I i II dziecka nie ma koordynacji i ja mam wydać decyzje, wtedy wydałam decyzje za II dziecko(bez dochodu) bo tak Pani wnioskowała) wiec nie mialam takiego problemu.
jak wy byscie zrobili?
skład rodziny- ROPS Pomóżcie
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: skład rodziny- ROPS Pomóżcie
nawet jesli przyjmujesz dwa wnioski to i tak sklad rodziny w obu musi byc taki sam, i dochody pana zza granicy w przypadku wniosku gdzie ty bedziesz wlasciwa w sprawie,musisz miec
ja bym mimo wszystko nawet majac dwa wnioski i tak kazdy wyslala do ROPS, wiec po ki diabel papier marnowac;-)
ja bym mimo wszystko nawet majac dwa wnioski i tak kazdy wyslala do ROPS, wiec po ki diabel papier marnowac;-)
Oprócz skład rodziny- ROPS Pomóżcie - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
umowa od grudnia 2016 uzysk czy nic?
Umowa dzierżawy między ojcem a córką liczyć czy nie?
500 proste pytanie - jak robicie
Pasierb w składzie rodziny przy wniosku 500+
Dochod utracony i uzyskany czy bz zmian?
Przedłużenie terminu - nowy okres - podstawa prawna
dwa dochody w roku bazowym 2016
500+ i zasiłek rodzinny jak to jest
zglupialam... samotna matka, prosze o pomoc
Urlop wychowawczy- firma i jednocześnie praca zarobkowa- pom
gospodarstwo rolne a śmierć właściciela
art. 27 ust. 3 Natychmiastowa wykonalność
Utrata dochodu na 3 mies. A prawo do 500+
Dziecko umieszczone w placówce SOW
3 miesiące na rozpatrzenie wniosku ?
Ciężki przypadek - dochód uzyskany z renty.