Przedłużenie wypłaty św. piel z covid
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Przedłużenie wypłaty św. piel z covid
mam panie którym skończylo sie świadczenie nad dzieckiem dnia 30.11.2020, czy przedłużać od razu i juz płacicdalej w grudniu, czy piszecie zawiadomineie o wszczęciu postępowania czy kontaktujecie się w ogole z tymi osobami
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW
- Kontakt:
Re: Przedłużenie wypłaty św. piel z covid
Też mam dwóch z ZP. Wszczęcie robię tylko dla siebie. Oni akurat złożyli wniosek na komisję, więc piszę tak:
"Pani ……………………. decyzją Prezydenta ...... z dnia ………….. nr …………… przyznano prawo do zasiłku pielęgnacyjnego na okres od …………… do .......2020 r., zgodnie z datą ważności orzeczenia o stopniu niepełnosprawności z dnia ……………. nr ………………….. .
Pani w dniu …………….. złożyła wniosek do Miejskiego Zespołu ds. Orzekania o Niepełnosprawności w ..... o ustalenie stopnia niepełnosprawności. Do chwili obecnej Zespół nie wydał orzeczenia w sprawie. Pani ………… złożyła ustne oświadczenie, że jej sytuacja rodzinna, materialna, zdrowotna nie uległa zmianie od daty przyznania zasiłku pielęgnacyjnego. Nie pobiera dodatku pielęgnacyjnego z ZUS."
Tutaj cytuję art z ustawy covidowej, i na końcu:
"Fakt spełniania przesłanek do dalszego pobierania zasiłku pielęgnacyjnego ustalono na podstawie ustnego oświadczenia strony, które w ocenie organu I instancji nie budziło wątpliwości.
Rygor natychmiastowej wykonalności decyzji nadano w oparciu o artykuł 108 KPA z uwagi na wyjątkowo ważny interes strony, konieczność ochrony jej zdrowia i życia."
Podłączam do tego notatkę służbową z rozmowy telefonicznej.
"Pani ……………………. decyzją Prezydenta ...... z dnia ………….. nr …………… przyznano prawo do zasiłku pielęgnacyjnego na okres od …………… do .......2020 r., zgodnie z datą ważności orzeczenia o stopniu niepełnosprawności z dnia ……………. nr ………………….. .
Pani w dniu …………….. złożyła wniosek do Miejskiego Zespołu ds. Orzekania o Niepełnosprawności w ..... o ustalenie stopnia niepełnosprawności. Do chwili obecnej Zespół nie wydał orzeczenia w sprawie. Pani ………… złożyła ustne oświadczenie, że jej sytuacja rodzinna, materialna, zdrowotna nie uległa zmianie od daty przyznania zasiłku pielęgnacyjnego. Nie pobiera dodatku pielęgnacyjnego z ZUS."
Tutaj cytuję art z ustawy covidowej, i na końcu:
"Fakt spełniania przesłanek do dalszego pobierania zasiłku pielęgnacyjnego ustalono na podstawie ustnego oświadczenia strony, które w ocenie organu I instancji nie budziło wątpliwości.
Rygor natychmiastowej wykonalności decyzji nadano w oparciu o artykuł 108 KPA z uwagi na wyjątkowo ważny interes strony, konieczność ochrony jej zdrowia i życia."
Podłączam do tego notatkę służbową z rozmowy telefonicznej.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/SR/FA/DS
- Kontakt:
A ja mam pytanie takie: mam decyzje już przedłużoną na covid i teraz pani przyszła i przynosi mi nowe orzeczenie zmieniające ze ma stopień umiarkowany.
Muszę uchylić decyzje covid tak to rozumiem. Posiadacie może wzór takiej decyzji?
Pozdrawiam
Muszę uchylić decyzje covid tak to rozumiem. Posiadacie może wzór takiej decyzji?
Pozdrawiam
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
a co w przypadku gdy ja przedłuze a osoby nie złożą w ogóle na komisję
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW
- Kontakt:
Myślę, że trzeba się z nimi skontaktować, czy są zainteresowane pobieraniem świadczenia. Jeśli tak, to pisałabym tylko, że przedłużam na podstawie ustnego oświadczenia strony, że nie zmieniła się jej sytuacja.zniesmaczona35 pisze: 04 gru 2020, 8:10 a co w przypadku gdy ja przedłuze a osoby nie złożą w ogóle na komisję
Oprócz Przedłużenie wypłaty św. piel z covid - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Brak dochódów, brak pit a w MF jest dochód
Specjalny zasiłek opiekuńczy dla osoby z zawieszoną działalnością gospodarczą
Dochody do ukończenia 26 lat
Potrącanie z bieżących wypłat czy i odsetki
Zasiłek pielęgnacyjny, a zgon beneficjenta
Decyzja SKO a waloryzacja świadczenia pielęgnacyjnego
Dzierżawa
Odwołanie od orzeczenia a nowy wniosek Zasiłek rodzinny
Dochód utracony
Ubezpieczenie do świadczenia pielęgnacyjnego
Becik - jak rozliczają się obywatele Ukrainy?
ŚP - SKO - WSA
Przedłużenie zasiłku pielęgnacyjnego
Zajęcie wynagrodzenia a ZR, podpowiedzcie
Świadczenie pielęgnacyjne a zawieszenie działalności
Wniosek o SZO na stary okres zasiłkowy i aktualny/oczekiwanie na orzeczenie pcpr