Przedłużeniu terminu - Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 12 kwie 2022, 13:13

Właśnie dostałem kolejną odpowiedź:

Dzień dobry,

Prosimy w takim razie o kontakt z Ministerstwem w tej sprawie. W chwili obecnej nie ma innego rozwiązania niż proponowane.

Pozdrawiamy,
Zespół wsparcia użytkowników SI KDR

Czyli trzeba składać zgłoszenia do Ministerstwa. Jak zwykle najpierw coś wprowadzą bez żadnego pilotażu, a potem to My musimy się martwić.
lukas19861
Referent
Od: 04 kwie 2019, 12:43
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)

Napisano: 13 kwie 2022, 10:39

Dostałem odpowiedź z ministerstwa na moje zgłoszenie. Aby dotacja mogła zostać przyznana musimy traktować taki wniosek jako dodanie nowego członka rodziny. Poniżej treść odpowiedzi z ministerstwa jaką otrzymałem:

Dzień dobry,
poniżej przesyłam odpowiedź jaką otrzymaliśmy od dostawcy oprogramowania:

"Jeśli osoba od ponad roku nie posiadała ważnej karty to jej dane nie istnieją w systemie ze względu na anonimizację danych. Nie ma możliwości przedłużenia karty dla osoby, której ważność karty wygasła. W tej sytuacji można taką osobę traktować jako nowego członka rodziny oraz przyznać rolę w rodzinie jako "Dziecko w wieku powyżej 18 roku życia kontynuujące naukę w szkole lub szkole wyższej".
Zespół wsparcia użytkowników SI KDR
[email protected]
Tel.: 32-723-26-72"

Pozdrawiam
lukas19861
Referent

Napisano: 13 kwie 2022, 10:52

To jest śmieszne, to nawet teraz nie można sprawdzić, czy dana osoba miała już kiedykolwiek kartę?
Monica
Stażysta
Od: 20 cze 2014, 16:53
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2022, 11:00

Monica pisze:
13 kwie 2022, 10:52
To jest śmieszne, to nawet teraz nie można sprawdzić, czy dana osoba miała już kiedykolwiek kartę?
No niestety w przypadku osób, których ważności karty ustała ponad rok temu nie będzie można sprawdzić. Gorszy problem będzie z taką osoba, która przyjdzie z innej gminy (bo nawet przy dodaniu członka rodziny należy powiązać osobę z rodziną) a w takim przypadku nie będzie to już możliwe, jeśli dana osoba wypisze na wniosku tylko siebie (trzeba będzie wówczas najlepiej wypisywać całą rodzinę i nie wnosić dla pozostałych członków).

Pozdrawiam
lukas19861
Referent

Napisano: 14 kwie 2022, 9:07

NANCY pisze:
12 kwie 2022, 12:48
Zadzwoniłam na Help Desk i pan oświadczył że wszystkie karty dużej rodziny po upływie terminu ważności ponad rok są zanimizowane, dlatego system nie przyzna przedłużenia dla dziecka (upłynął termin ważności karty) i mamy wprowadzać wniosek jako uzupełnienie rodziny. Pan nie udzielił odpowiedzi czy zrobią coś z tym fantem.
Dzięki za przedstawienie i obnażenie nam kolejnego idiotyzmu związanego z anonimizacją kosztów :roll: :lol: :cry: :evil: :ugeek:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 14 kwie 2022, 14:51

Czyli jeżeli przyszła do mnie dziewczyna której karta straciła ważność 2 lata temu i składa wniosek sama na siebie - musi poprawić wniosek i to mamusia musi na nią składać bo inaczej nie ma rodziny do której mogę ją przypisać?
nowa26
Referent
Od: 09 mar 2018, 9:36
Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP

Napisano: 14 kwie 2022, 15:00

nowa26 pisze:
14 kwie 2022, 14:51
Czyli jeżeli przyszła do mnie dziewczyna której karta straciła ważność 2 lata temu i składa wniosek sama na siebie - musi poprawić wniosek i to mamusia musi na nią składać bo inaczej nie ma rodziny do której mogę ją przypisać?
Możesz poprosić ją o numer karty, żeby Ci podała (zapiszesz go na wniosku) wówczas po numerze karty znajdziesz daną osobę (wprawdzie dane osobowe będą zanonimizowane, jednak dzięki temu będziesz znała rodzinę). Ewentualnie, wskazuje pozostałych członków rodziny, nie wnosząc dla nich o przyznanie karty a jedynie dla siebie.
lukas19861
Referent

Napisano: 21 kwie 2022, 9:00

Jak wprowadzam przez uzupełnienie rodziny wyskakuje ten sam błąd i nie chce dalej puścić
dan
Stażysta
Od: 17 sie 2017, 9:47
Zajmuję się: ŚR/FA

Napisano: 21 kwie 2022, 12:45

dan pisze:
21 kwie 2022, 9:00
Jak wprowadzam przez uzupełnienie rodziny wyskakuje ten sam błąd i nie chce dalej puścić
taką mamy aurę, że trzeba improwizować :roll: :shock: :lol: , też dziś po raz pierwszy musiałem się zmagać z tą pomrocznością danych, co zrobić..., więc zgodnie z rzekomymi zaleceniami ministerstwa zrobiłem dodanie członka rodziny, bo jak na środku drogi leży konar to opcji nie ma za wiele ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 22 kwie 2022, 11:26

To czyli tak jeśli dziewczynie skończył się termin ważności i chce złożyć o przedłużenie ważności KDR i nie ma już jej w systemie bo pojawiają się X.... to wniosek musi złożyć jej mama osoba która wcześniej składała wniosek i wszystkich wpisuje i nie wnoszę o przyznanie a tylko ta dziewczyna że wnoszę o przyznanie i w systemie zaznaczam nowa rodzina czy uzupełnienie rodziny.
aga33T
Stażysta
Od: 03 mar 2021, 9:40
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe ,Stypendium szkolne ,Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x