od 07/2017zniesmaczona35 pisze:pani miała od 01.01.2017 zł za zł ponieważ mąż rozpoczął działalność gospodarczą i przekroczył im dochód. dzisiaj zgłasza mi że pan z dniem 31.05.2017 zamknął działalność i łapią się na całe rodzinne tylko od kiedy , mam jej wyrównać od lipca jak zgłosiła czy od czerwca tak jak przysługuje?
Pocahontas - a możesz to rozwinąć dlaczego tylko na bieżąco ?POCAHONTAS pisze:od 07/2017zniesmaczona35 pisze:pani miała od 01.01.2017 zł za zł ponieważ mąż rozpoczął działalność gospodarczą i przekroczył im dochód. dzisiaj zgłasza mi że pan z dniem 31.05.2017 zamknął działalność i łapią się na całe rodzinne tylko od kiedy , mam jej wyrównać od lipca jak zgłosiła czy od czerwca tak jak przysługuje?
- uzyskanie za wrzesień i ewentualnie zmiana czy uchylenie od październikazniesmaczona35 pisze:a jeszcze co do uzyskania dochodu od sierpnia 2017 , jeżeli pan dzisiaj składa mi wniosek za becikowe, rodzinne i świadczenie rodzicielskie, dostanie rodzicielskie od 20.07.2017 dzisiaj wydam decyzje pieniądze dostanie z wyrównaniem w sierpniu to od kiedy mam liczyć uzyskanie dochodu z świadczenia rodzicielskiego do zasiłku rodzinnego i od kiedy wstrzymać jak im dochód będzie przekraczał?
Wszystko zależy od tego kiedy nastąpiła pierwsza wypłata świadczenia rodzicielskiego. U nas wypłacamy rodzicielskie raz w miesiącu i czasem pierwsza wypłata to kilka świadczeń xz kilku miesięcy znaczy, więc bierzemy za kolejny miesiąc po pierwszej wypłacie. czyli jak poprzednik doliczamy za wrzesień w październiku.zniesmaczona35 pisze:a jeszcze co do uzyskania dochodu od sierpnia 2017 , jeżeli pan dzisiaj składa mi wniosek za becikowe, rodzinne i świadczenie rodzicielskie, dostanie rodzicielskie od 20.07.2017 dzisiaj wydam decyzje pieniądze dostanie z wyrównaniem w sierpniu to od kiedy mam liczyć uzyskanie dochodu z świadczenia rodzicielskiego do zasiłku rodzinnego i od kiedy wstrzymać jak im dochód będzie przekraczał?