przekazanie akt art 19 ust 3
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
przekazanie akt art 19 ust 3
Dzień dobry otrzymałam przez empatię scany dokumentów wniosek wraz z decyzją do dalszej realizacji za miesiąc wrzesień 2021 r. z uwagi, na zmianę miejsca zamieszkania wierzyciela. Uważam, że powinnam otrzymać oryginały jednak tamten ośrodek jest innego zdania. Pani dyrektor twierdzi że mogą być scany a oryginały u nich zostają. Proszę o pomoc jak powinno być i jak jest u Państwa. Ja stoję na stanowisku, że powinnam dostać oryginały dokumentów. Dziękuję za pomoc
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
SR
FA - Kontakt:
Re: przekazanie akt art 19 ust 3
A ja mam pytanie co z przyłączeniem się do postępowania komorniczego po przekazaniu akt. Po zmianie ustawy nie trzeba zmieniać decyzji w przypadku zmiany miejsca zamieszkania wierzyciela, otrzymałam akta z innego ośrodka i mam wypłacać na mocy decyzji tamtego ośrodka. A jak się przyłączyć do komornika skoro nie wydaję nowej decyzji przyznającej a art. 27 pkt8 ust1 mówi o przekazaniu decyzji ostatecznej.
Jak Wy robicie?
Ktoś ? coś?
Jak Wy robicie?
Ktoś ? coś?
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
W ustawie jest, że przekazuje wniosek czy kopię wniosku? No chyba wniosek, więc przekazujemy oryginały a kopie zostawiamy u siebie.Dzień dobry otrzymałam przez empatię scany dokumentów wniosek wraz z decyzją do dalszej realizacji za miesiąc wrzesień 2021 r. z uwagi, na zmianę miejsca zamieszkania wierzyciela. Uważam, że powinnam otrzymać oryginały jednak tamten ośrodek jest innego zdania. Pani dyrektor twierdzi że mogą być scany a oryginały u nich zostają. Proszę o pomoc jak powinno być i jak jest u Państwa. Ja stoję na stanowisku, że powinnam dostać oryginały dokumentów. Dziękuję za pomoc
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Też jestem zdania, że powinniśmy przekazywać oryginały, tym bardziej, że jak otrzymamy dokumenty to jesteśmy zobowiązania do ustalenia czy świadczenia nadal przysługują, jak nie wydajemy decyzję uchylająca od której wierzycielka ma prawo się odwołać i wtedy oryginały przesyłamy do SKO.Alalala pisze: 09 wrz 2021, 8:47W ustawie jest, że przekazuje wniosek czy kopię wniosku? No chyba wniosek, więc przekazujemy oryginały a kopie zostawiamy u siebie.Dzień dobry otrzymałam przez empatię scany dokumentów wniosek wraz z decyzją do dalszej realizacji za miesiąc wrzesień 2021 r. z uwagi, na zmianę miejsca zamieszkania wierzyciela. Uważam, że powinnam otrzymać oryginały jednak tamten ośrodek jest innego zdania. Pani dyrektor twierdzi że mogą być scany a oryginały u nich zostają. Proszę o pomoc jak powinno być i jak jest u Państwa. Ja stoję na stanowisku, że powinnam dostać oryginały dokumentów. Dziękuję za pomoc
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
Oprócz przekazanie akt art 19 ust 3 - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
zaświadczenie o bezskuteczności egzekucji
Wpłaty od komornika duży problem
ZMIANA DECYZJI - zł za zł
przyłączenie po decyzji
umorzenie należności
kontrola z funduszu
jednak nie jestem organem właściwym - a wszczęte postępowanie
Decyzja z/z
pracownicy młodociani
Pismo od Komornika!!! Pomóżcie !
Czy należy się FA
czy zaświad. o bezskuteczności