przekazanie do dalszej realizacji
-
- Stażysta
- Zajmuję się: funduszem alimentacyjnym
- Kontakt:
przekazanie do dalszej realizacji
Według nowych przepisów jak wierzyciel się przeprowadził przekazujemy dokumenty do dalszej realizacji. Rozumiem że dajemy wszystkie oryginały łącznie z decyzją.
A co z aktami dłużnika?
Co z wnioskiem o przyłączenie się do egzekucji?
Ma ktoś jakieś wzoru pism?
A co z aktami dłużnika?
Co z wnioskiem o przyłączenie się do egzekucji?
Ma ktoś jakieś wzoru pism?
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: przekazanie do dalszej realizacji
Moim zdaniem przekazujesz wniosek wierzycielki wraz z dokumentacja, ale akta dłużnika pozostają u Ciebie 

Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA,DM,DE
- Kontakt:
Witam. W czerwcu byłam na szkoleniu u Wardacha i zadałam pytanie odnośnie przekazania wniosku do innego ośrodka w kontekście dłużnika, to powiedziała, że nad tym się nie zastanawiali, ale byłby skłonny do tego, aby też akta dłużnika przekazać do innego Ośrodka, gdyż my już nie będziemy organem właściwym wierzyciela.
Też myślę o przekazaniu dokumentów wierzycielki oraz akt dłużnika do dalszego prowadzenia przez drugi ośrodek. Jeżeli mają realizować moją decyzję to chyba też realizować dalej postępowanie wobec dłużnika.
Wydaje mi się, że z tym będzie bałagan (trzeba poinformować komornika i nie wiem czy nie dłużnika?)
Też myślę o przekazaniu dokumentów wierzycielki oraz akt dłużnika do dalszego prowadzenia przez drugi ośrodek. Jeżeli mają realizować moją decyzję to chyba też realizować dalej postępowanie wobec dłużnika.
Wydaje mi się, że z tym będzie bałagan (trzeba poinformować komornika i nie wiem czy nie dłużnika?)
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
moim zdaniem jeżeli dłużnik mieszka na terenie naszej gminy to po przeprowadzce wierzycielki będziemy organem właściwym dłużnika, czyli dalej prowadzimy postępowanie wobec dłużnika.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Zgadza się, tylko jako OWW informujemy DA o przyznaniu świadczeń. Uważam, że taką informacje trzeba również przekazać do nowego OWW. W aktach zostawiamy postępowanie wobec naszego DA jako OWD, natomiast, jeżeli byliśmy tylko OWW to ja będę przekazywała pisma i korespondencję do nowego OWW dotyczącą DA.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
NO TAK ZGADZAM SIĘ. A do komornika oczywiście też info o zmianie adresu Pani/Pana i nowym OWW.
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
To jak się zastanowią i dodadzą w dziewiętnastce coś na ten temat to niech dadzą znaćbasia17111 pisze: 27 lip 2021, 9:40 Witam. W czerwcu byłam na szkoleniu u Wardacha i zadałam pytanie odnośnie przekazania wniosku do innego ośrodka w kontekście dłużnika, to powiedziała, że nad tym się nie zastanawiali, ale byłby skłonny do tego, aby też akta dłużnika przekazać do innego Ośrodka, gdyż my już nie będziemy organem właściwym wierzyciela.

-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Mazurkiewicz powiedział, że akt dłużnika nie przekazujemy
-
- Stażysta
- Kontakt:
Czy Mazurkiewicz mówił jak prowadzić działania wobec dłużnika jako OWW -dotyczy informacji o przyznaniu świadczeń po złożeniu wniosku, a co robić po otrzymaniu decyzji do realizacji- wypłacać FA i nie informować DA, iż teraz my jesteśmy OWW dla wierzycielki i wypłacamy świadczenia?
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
nic na ten temat nie mówił
Oprócz przekazanie do dalszej realizacji - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Kiedy waloryzacja progu dochodowego?
od kiedy decyzja zmieniająca wysokość FA
zgon dłużnika poóżcie
decyzja za uchylającego się-nie powinna być wydana
kobieta bierze FA i umieszczona w ośrodku dla matki z dzieckiem
Nowe druki do funduszu 2021/2022
RODZINA ZASTEPCZA
osoba pobierająca fa na stażu - co z FA?
wypłaty a zmiana sytuacji życiowej
Dłuznik alimentacyjny po Zakładzie Karnym
sposób wyliczania odsetek od zadłuzenia
Wezwanie do dostraczenia dokumentów
egzekucja skuteczna
Wzór wniosku o zatrzymanie prawa jazdy
Kiedy kończę wypłacać FA?
nienależnie pobrany FA nie uregulowany