przekazanie dokumentów - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 20 paź 2016, 12:03

powiedzcie jak to jest z tymi dokumentami przekazywanymi do innego organu w przypadku gdy osoba się przeprowadzi do innej gminy? bo ja uchyliłam decyzję i pani twierdzi że muszę całą teczkę przekazać do tamtego ośrodka i tamten ośrodek powołuję się na art. 50 ustawy o świadczeniach rodzinnych.
pracownik12345
Stażysta
Od: 07 kwie 2016, 18:10
Zajmuję się:

Napisano: 20 paź 2016, 12:06

ja jak uchyliłam u siebie, to po uprawomocnieniu sie decyzji odsyłam dokumenty tam, gdzie pani ma nowy adres
Gość

Napisano: 20 paź 2016, 12:11

nie rozumiem po co te przekazywanie dokumentów? w jakim celu? to chyba nie jest problem żeby podejść do urzędu i złożyć nowy wniosek
madzia11

Napisano: 20 paź 2016, 12:43

ludzie art. 50 służył przekazywaniu dokumentacji kiedy śr wchodziło do gmin..
do mnie też trafiają wnioski, w oryginale, z decyzjami uchylającymi. Ciekawa jestem jak się wytłumaczą przy kontroli gdzie się podział wniosek.
ss
Starszy referent
Od: 06 sty 2010, 9:43
Zajmuję się:

Napisano: 20 paź 2016, 12:53

ss pisze:ludzie art. 50 służył przekazywaniu dokumentacji kiedy śr wchodziło do gmin..
do mnie też trafiają wnioski, w oryginale, z decyzjami uchylającymi. Ciekawa jestem jak się wytłumaczą przy kontroli gdzie się podział wniosek.
Dokładnie. Jeżeli babka przeprowadza siĘ do innej gminy to elegancko uchylasz decyzję. Koniec. BaBka przychodzi do nowej Gminy i składa nowy wniosek. Ludzie, nie mylcie ustawy o ŚR z ustawą 500+ . To naprawdę nie jest to samo świadczenie i naprawdę NIE WOLNO w ramach jednego świadczenia powoływać się na przepisy z innego świadczenia. bo tak pasuje. Dalej, art 65 KPA dotyczy złożonych niewłaściwie wniosków. ZŁOŻONYCH!!!. WASZ WNIOSEK PIERWOTNIE ZOSTAŁ ZŁOŻoNY PRAWIDŁOWO I ZOSTAŁ ROZPATRZONY. NIC NIGDZIE NIE PRZEKAZUJECIE!! lUDZIE LITOŚCI. CZYTAC kpa I ORZECZNICTWO KOMENTARZE DO KPA!!!!!
kotbehemot6

Napisano: 21 paź 2016, 12:07

mi to już ręce opadają ... kobieta się przeprowadziła więc uchyliłam jej decyzję i poszła do swojego obecnego ośrodka złożyć wniosek a oni ją odesłali powołując się właśnie na art. 50 ustawy o śr ???? !!! żądając od nas oryginałów włacznie z wnioskiem ??? no żarty jakieś.. Kobita poszła z wypelnionym nowym wnioskiem, dokumentami i dec uchylającą od nas a oni NIE PRZYJELI !!!!
Aga111

Napisano: 21 paź 2016, 12:41

Aga111 pisze:mi to już ręce opadają ... kobieta się przeprowadziła więc uchyliłam jej decyzję i poszła do swojego obecnego ośrodka złożyć wniosek a oni ją odesłali powołując się właśnie na art. 50 ustawy o śr ???? !!! żądając od nas oryginałów włacznie z wnioskiem ??? no żarty jakieś.. Kobita poszła z wypelnionym nowym wnioskiem, dokumentami i dec uchylającą od nas a oni NIE PRZYJELI !!!!
Wieśniaki :evil:
Wołaj pańcię, niech na nich skargę składa.
kawa i ciasto
Referent
Od: 02 mar 2016, 14:13
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2016, 13:08

Aga111 pisze:mi to już ręce opadają ... kobieta się przeprowadziła więc uchyliłam jej decyzję i poszła do swojego obecnego ośrodka złożyć wniosek a oni ją odesłali powołując się właśnie na art. 50 ustawy o śr ???? !!! żądając od nas oryginałów włacznie z wnioskiem ??? no żarty jakieś.. Kobita poszła z wypelnionym nowym wnioskiem, dokumentami i dec uchylającą od nas a oni NIE PRZYJELI !!!!
Organ nie ma prawa nie przyjąć wniosku! Zadzwoń sobie do tego zaj...Organu.I zadaj pytanie jakim prawem do 500+ stosuja przepisy ustawy o ŚR? DRAMAT
kotbehemot6

Napisano: 21 paź 2016, 13:44

po tel do tamtejszego ośrodka z prośbą o podanie podstawy prawnej szanowna Pani rzuciła słuchawką .... czad!
Aga111

Napisano: 21 paź 2016, 13:49

w ten prosty i nieskomplikowany dla organu sposób poganiali pania od opsu do opsu.... i wszytsko w imie działania na korzyść strony , i wszystko bez zbędnej zwłoki.... ja się pytam komu strzeliło do głowy cos takiego ?? żeby skomplikować wszystkim życie.......
mikrofalówka

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x