Dokładnie. Jeżeli babka przeprowadza siĘ do innej gminy to elegancko uchylasz decyzję. Koniec. BaBka przychodzi do nowej Gminy i składa nowy wniosek. Ludzie, nie mylcie ustawy o ŚR z ustawą 500+ . To naprawdę nie jest to samo świadczenie i naprawdę NIE WOLNO w ramach jednego świadczenia powoływać się na przepisy z innego świadczenia. bo tak pasuje. Dalej, art 65 KPA dotyczy złożonych niewłaściwie wniosków. ZŁOŻONYCH!!!. WASZ WNIOSEK PIERWOTNIE ZOSTAŁ ZŁOŻoNY PRAWIDŁOWO I ZOSTAŁ ROZPATRZONY. NIC NIGDZIE NIE PRZEKAZUJECIE!! lUDZIE LITOŚCI. CZYTAC kpa I ORZECZNICTWO KOMENTARZE DO KPA!!!!!ss pisze:ludzie art. 50 służył przekazywaniu dokumentacji kiedy śr wchodziło do gmin..
do mnie też trafiają wnioski, w oryginale, z decyzjami uchylającymi. Ciekawa jestem jak się wytłumaczą przy kontroli gdzie się podział wniosek.
WieśniakiAga111 pisze:mi to już ręce opadają ... kobieta się przeprowadziła więc uchyliłam jej decyzję i poszła do swojego obecnego ośrodka złożyć wniosek a oni ją odesłali powołując się właśnie na art. 50 ustawy o śr ???? !!! żądając od nas oryginałów włacznie z wnioskiem ??? no żarty jakieś.. Kobita poszła z wypelnionym nowym wnioskiem, dokumentami i dec uchylającą od nas a oni NIE PRZYJELI !!!!
Organ nie ma prawa nie przyjąć wniosku! Zadzwoń sobie do tego zaj...Organu.I zadaj pytanie jakim prawem do 500+ stosuja przepisy ustawy o ŚR? DRAMATAga111 pisze:mi to już ręce opadają ... kobieta się przeprowadziła więc uchyliłam jej decyzję i poszła do swojego obecnego ośrodka złożyć wniosek a oni ją odesłali powołując się właśnie na art. 50 ustawy o śr ???? !!! żądając od nas oryginałów włacznie z wnioskiem ??? no żarty jakieś.. Kobita poszła z wypelnionym nowym wnioskiem, dokumentami i dec uchylającą od nas a oni NIE PRZYJELI !!!!