przekazanie dokumentów i co dalej ? - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 maja 2009, 10:46

ok a co robicie kiedy otrzymacie przekazane dokumenty ? dostałem oryginalny wniosek wraz z dokumentacją, decyzjami przyznającymi jak i uchylającymi oraz postanowienie o przekazaniu (art65&1 ).
u nas wypełniła nowy wniosek i ten bedzie rozpatrywany ale co z tym starym,przekazanym?
napisac jakąs infoprmacje,pismo czy cos ? czy jak to jest przekazanie dokumentacji to nie muszę się nim przejmować ?
~overmind

Napisano: 18 maja 2009, 11:06

wpinasz w teczkę i tyle
~mikaaa

Napisano: 18 maja 2009, 11:45

jak masz oryginalny wniosek to nie musisz przyjmować nowego, rozpatrujesz ten który dostałeś i wydajesz decyzję
~codino

Napisano: 18 maja 2009, 12:32

no wlasnie mam oryginalny wniosek ale przyjąłem nowy i teraz rozpatruję nowy wniosek i nie wiem co zrobic ze starym. wkladam w akta a kopie dokumentów dołączam do nowego wniosku ?

a kolejna sprawa to co mam zrobic kiedy po przeliczeniu dochodu zasiłek nie przysługiwał w poprzednim ośrodku ? pisać o nienależnie czy zostawić?
~overmind

Napisano: 20 mar 2012, 12:09

organ przekazując sprawę
1. Uznaje się za organ niewłaściwy do załatwienia sprawy,
2. Przekazuje wg. właściwości Kierownikowi Ośrodka Pomocy Społecznej wniosek Pani/a w sprawie o przyznanie pomocy do załatwienia zgodnie z kompetencją.
3. Równocześnie zawiadamia wnoszącego podanie, że zgodnie z art. 66 § 1 i 2 w sprawach innych powinien wnieść odrębne podanie do właściwego organu”, które jeśli jest złożone „w terminie czternastu dni od daty doręczenia zawiadomienia uważa się za złożone w dniu wniesienia pierwszego podania”.

tamto się wpina
~kasia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x