słuchajcie. a co z decyzjami które wydałam na obecny okres w przypadku kiedy kobieta poszła do pracy w listopadzie. teraz przyniosła mi dochód za grudzień i dochód jej przekroczył, ale może być złotówka za złotówkę. i teraz co? czy mam zrobić decyzje zmieniającą do temtej? czy w jakiś inny sposób?
no ja bym tak nie powiedziała.... owszem stary wniosek, ale skoro art. 5 ust. 3 już jest inny tzn. że od stycznia nie ma już przekroczenia o najnizszy zasiłek. wiec teraz już musze przeliczyc po nowemu. to na bank. tylko jak to zrobic jesli chodzi o papiery... bo jest stara decyzja. teraz dochod przekroczyl i bedzie zł za zł. ale czy nalezy to zrobic przez zmiane decyzji, czy moze tamtą uchylic i wydac nowa z nowym wnioskiem? skłaniałabym się ku decyzji tylko zmieniającej...ale wolę sie upewnić....
przepisy nowe w tym przypadku, chyba sama zmiana decyzji z decyzji nie wystarczy. Na razie nie widzę innego sposobu jak wprowadzenie wniosku o zmianę w sytuacji, wprowadzenie uzysku i liczę ,że już w nowej decyzji będą uwzględnione nowe kwoty od stycznia 2016.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)