Rodzina w okresie 2012/2013 miała przyznane prawo do ZR. W okresie 2013/2014 za listopad 2013 r. również mieli prawo (z nieznacznym przekroczeniem). Potem ojciec rodziny podjął pracę w listopadzie 2013 i od grudnia 2013 po znacznym przekroczeniu, był zwrot. W maju 2014 pani przyszła do nas z info, że już nie pracuje Zrobiłam utratę dochodu kobiecie i się kwalifikowali. Jednocześnie Pani zarejestrowała się w PUP i po doliczeniu dochodu za czerwiec 2014 jest dochód 603 zł. Czy kierując się art. 5 ust. 3 ustawy jeśli w poprzednim okresie zasiłkowym przysługiwało prawo, a przekroczenie było w poprzednim roku kalendarzowym i jest w obecnym to nie można już skorzystać z przekroczenia? Mi się wydaje, że nie, ale chciałam się poradzić
w 2012 .2013 mieli prawo do zasilku bez przekroczenia . w okresie 2013/2014 mogą skorzystac z przekroczenia skorzystali w listopadzie 2013 i teraz znów moga bo to ten sam okres
To ile razy można korzystać z przekroczenia w trakcie okresu świadczeniowego jeśli jest uzysk, utrata i tak kilka razy? Ja myślałam, że raz w okresie zasiłkowym, tylko ten rok kalendarzowy w art. jakoś mnie zaintrygował...
przy warunkowym przekroczeniu zawsze badasz rok poprzedni nie obecny ... nawet odmowy by nie było jak uzasadnić
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes